Mis siis ikkagi poplaulja Jana Kasega Indias juhtus? Oma selgituse annab ka välisministeerium

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kask eitab, et ta saadeti Indiast välja
Jana Kask eitab, et ta saadeti Indiast välja Foto: Rene Lutterus

Kolm päeva tagasi kirjutas India meedia, et Eesti poplaulja Jana Kask saadeti riigist välja, kuna ta viibis keelatud alal. Järgmisel päeval, kui Eesti ajakirjandust sellest kirjutas, eitas naine, et selline asi oleks juhtunud.

Indias toimuvat kajastav väljaanne Times of India avaldas loo Jana Kase väljasaatmisest 15. oktoobril. Samal päeval, kui väidetav väljasaatmine pidi aset leidma, tegi «Eesti otsib superstaari» võitja mitu Instagrami postitust, mis näitas, et ta on ikka Indias. Piltide asukohaks on märgitud Rishikesh, mis asub Põhja-Indias. Pildid loomulikult ei tõesta, et teda ei saadetud välja, sest fotod saab teha varem ja postitada hiljem, aga kõikidel viimastel India piltidel on Jana koos meeskonnaga kogu aeg ühes ja samas piirkonnas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Love #comingsoon2018

A post shared by Jana Kask (@janakask_official) on

Times of India artiklis oli kirjas, et Jana viibis Dehraduni osariigis Chakatra linna lähedal. Chakatra asub Rishikeshist 135 kilomeetrit põhjapool. Väidetav sõjaväebaas, kus välismaalased ei tohi ilma siseministeeriumi loata viibida, kuid kus viibides Jana väidetavalt riigist välja saadeti, asub Chakatra ja Tiuni linna vahel. Tiuni asub Chakatrast omakorda 80 kilomeetrit põhjas. Päris pikk sõit Rishikeshist, kus Jana Kask uut muusikavideot filmis.

Jana saabus Indiasse juba nädal varem. Ta tegi Indias olles esimese postituse Instagrami 6. oktoobril. Postituses annab ta teada, et on Indias, et uut muusikavideot filmida.

Pildi asukohaks on märgitud Gurgaon, Haryana, mis asub India põhjaosas New Delhi lähedal. New Delhis asub ka Eesti konsulaat. India pealinnas on tehtud ka järgmine Instagrami postitus ning seal alustas Jana kaks päeva video jaoks muusika salvestamist.

Seitse päeva pärast seda (15. oktoober) on tehtud esimene pilt Rishikeshist, mille peal on mitmed filmimisel osalenud meeskonnaliikmed. Samal päeval on avaldatud mitmed ümbrust kajastavad ning muusikavideo ajal tehtud pildid. Pärast 15. oktoobrit ei ole rohkem midagi.

Jana sõnas, et filmimine kestis viis päeva. Kui ta 8. oktoobril alustas ning 15. oktoobril protsessi kirjeldavad pildid avaldas, siis mahub see täpselt selle aja sisse. Lisaks on tõenäoline, et just 15. oktoobril, samal päeval kui avaldati Times of India artikkel, saadeti Jana ka riigist välja.

Kuid kuna paistab, et ta oli filmimisega lõpetanud, siis ta oleks Indiast niikuinii ise juba lahkunud. Teisipäeval ehk 16. oktoobril teatas Jana oma Facebooki lehel, et on Indiast tagasi, ja hoiatas sõpru, et see, mida lehed kirjutavad, on täielik jama.

Telefonikõnes Elu24ga eitas Jana kõiki süüdistusi ja väitis, et ei tea sellest midagi. «See on nii kontrollimata asi, see ei vasta tõele,» ütles lauljanna. «Me austame teineteist, me austame kultuuri ja nemad austavad mind,» kommenteeris Kask oma suhet India võimudega.

Kuigi kohaliku luureagentuuri andmetel sisenes Jana keelatud alale, et sõpradega muusikavideot filmida, kinnitas Jana, et muusikavideo võtted olid igati professionaalsed. «Meil oli suurepärane tiim, kohal 43 inimest, kõik vastutasid oma tehnika jm eest,» rääkis laulja. «See on rahvusvaheline projekt, väga kuulus helilooja, kirjutanud lugusid paljudele Bollywoodi staaridele,» lisas ta.

Jana Kask Indias muusikavideo «Love» võtetel.
Jana Kask Indias muusikavideo «Love» võtetel. Foto: Erakogu

Elu24 võttis ühendust Eesti välisministeeriumiga ja küsis, kas Jana Kasega juhtunu vastab tõele. Välisministeerium vastas, et kuna konsulaarabi juhtumid on delikaatsed, siis nad ei saa juhtumist detailselt rääkida. Välisministeeriumi pressiesindaja Sandra Kamilova sõnas, et nende andmetel pole viimase nädala jooksul New Delhis asuva Eesti saatkonna poole seoses Eesti kodaniku riigist välja saatmisega pöördutud.

Jana Kask tegi hiljem ka pika venekeelse Facebooki postituse, kus selgitas mis temaga juhtus. «Jah, meid arreteeriti. Mind kuulati üle viie tunni jooksul ja küsiti, miks ma siia tulin ja mille jaoks? Püüdsin selgitada, et tahan näidata nende loodust ja kultuuri. Seda väga kõrgel tasemel. Ja ma ei ole spioon, jumal mind hoidku!» rääkis Jana videos.

Ehk siis nii Jana Kask kui välisministeerium lükkavad Times of India artiklis kirjutatu ümber.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana Kask (@janakask_official) on

Kõike seda arvesse võttes tekib küsimus, miks Times of India sellise loo kirjutas ja kust pärinevad nende andmed. Elu24 võttis artikli kirjutanud ajakirjanikuga ka ühendust, kuid ei ole siiamaani vastust saanud.

«Eesti otsib superstaari» teise hooaja võitnud lauljatar viibis Indias uue laulu «Love» muusikavideo võtetel. Elu24-le antud informatsiooni kohaselt filmiti Indias viis päeva ja muusikavideo saab valmis detsembriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles