Imeline muinasjutufilm «Pähklipureja ja neli kuningriiki» võlub ekraanile maagilise maailma

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keira Knightley ja Mackenzie Foy filmis «Pähklipureja ja neli kuningriiki»
Keira Knightley ja Mackenzie Foy filmis «Pähklipureja ja neli kuningriiki» Foto: Laurie Sparham / Capital Pictures / Scanpix

Maagiline «Pähklipureja ja neli kuningriiki» (The Nutcracker and the Four Realms) taaselustab klassikalise muinasloo. 

Hiljuti oma armsa ema kaotanud noor ja uudishimulik leidur Clara (Mackenzie Foy) soovib üle kõige võtit, mis avaks talle  ema poolt kingitud salapärase laeka. Kuldne niidiots, mille annab Clarale jõulupeol tema ristiisa Drosselmeyer (Morgan Freeman), juhatab tüdruku võtme otsinguil kummalisse paralleelmaailma. See on maagiline paik, mis jaguneb neljaks. On Lumehelveste maa, Lillede maa ning Maiustuste maa. Ent lisaks neile on veel Neljas kuningriik, sünge ja ohtlik koht, mida juhib kardetud hirmuvalitseja (Helen Mirren). Koos vapra sõduri Phillipiga (Jayden Fowora-Knight) suundub Clara sinna, et sada kätte võti ning taastada selles kõikuma löönud maailmas tasakaal. 

Klassikalise muinasloo suurejoonelise ümberjutustuse «Pähklipureja ja neli kuningriiki» lavastas Lasse Hallström («Saja sammu teekond», «Koera elu mõte»). Osades Mackenzie Foy («Tähtedevaheline»), Oscari-võitja Morgan Freeman («Shawshank Redemption»), Jayden Fowora-Knight («Valmistub esimene mängija»), Oscari-võitja Helen Mirren («Kuninganna»), Keira Knightley («Kariibi mere piraadid»), Matthew Macfadyen («Uhkus ja eelarvamus»), Richard E. Grant («Witnail ja mina»), Omid Djalili («Mamma Mia! Siit me tuleme taas») ning balletimaailma superstaarid Sergei Polunin («Mõrv Idaekspressis») ja Misty Copeland.

Apollo Kinodes alates 2. novembrist 2018.

 The Nutcracker and the Four Realms
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles