Virulased teevad «Rakvere raipe» ainetel muusikali

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Krall
Tarvo Krall Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Rakvere mehed on otsustanud kohaliku ajalehe huumorinurga tegelastest teha muusikali ning ühte põhikangelast, linnapead Andres Rokkarit mängib näitleja Tarvo Krall.

Tegemist on originaalmuusikaliga, mis on kavas ette kanda juunikuus toimuvatel linnapäevadel, rääkis üks muusikali autoritest, Rakvere pressiesindaja Jaanus Nurmoja.

Tema sõnul muusikali libretistideks Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe ja Margus Eek ning muusika kirjutavad linna pressiesindaja ja Ahti Bachblum kahasse.

Uus linnamuusikal räägib Rakvere viimase viie aasta sündmustest ning tugineb kohaliku lehe huumorirubriigi «Rakvere raibe» tegelastel.

«Seda [muusikali - toim] kannavad ette erinevad nii harrastus- kui professionaalsed näitlejad. Kõik ei pruugi olla näitlejad, peaasi, et laulda oskab,» sõnas ta. Ühte põhitegelast, Rakvere linnapead Andres Rokkarit hakkab mängima Tarvo Krall.

Kes muusikali lavastab, ei soostunud Nurmoja ütlema, sest see pole veel 100 protsenti kindel.

Kui palju muusikal maksma läheb, ei osanud Nurmoja öelda. Tema sõnul jääb see summa poole miljoni ja miljoni vahele ning tegijad loodavad, et linn rahastab seda projekti vähemalt 10 protsendi ulatuses. «Aga valmistume toetuse taotlusi tegema,» lisas ta.

Pooled tulevase muusikali lood tulid ettekandele juba mullu juunis toimunud kontserdil «100% Eesti. 100% Rakvere».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles