40 aastat hiljem: Jamie Lee Curtis maksab «Halloweenis» mõrvarlikule maskimehele kätte

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sandiaja soojenduseks ka Eestis üha enam tähistatud vaimude öö halloween nihkub üha lähemale ning kinod kisuvad aina jubedamate ekraanihirmutistega oma süngelt kottpimedasse embusse. Üheks selliseks judinatekitajaks on «Halloween», järg 40 aastat tagasi välja tulnud samanimelisele õudukale, mille peaosas taaskord omal ajal teismeline ning nüüdseks juba Hollywoodi veteran Jamie Lee Curtis.

Režissöör David Gordon Green ja produtsent Danny McBride on algupärasest 1978. aasta «Halloweeni» filmist arendanud edasi uue ja originaalse sündmusteliini. Jamie Lee Curtis naaseb oma ikoonise rolliga, kehastades uuesti Laurie Strode’i, kes asub lõpuks taas silmitsi Michael Myersiga – salapärase maski kandva sarimõrvariga, kes 40 aastat tagasi võikal moel kõik Laurie sõbrad tappis ning kelle käest toona teismeline neiu napilt pääses.

Ainsana ellu jäänud Laurie'st on kasvanud paranoiline ja hirmudest vaevatud naine. Tema lähedased, tütar ja lapselaps on ajapikku naisest võõrdunud, kuna ei suuda ega soovi elada pidevas relvastatud valmisolekus mõrvari naasmiseks. Kuigi koletis kannab eluaegset vanglakaristust, on Laurie veendunud, et kunagi saabub hetk, mil nad taas kohtuvad. Otse loomulikult just nii lähebki: on järjekordne halloween ja ühe teatava vangla kinnipeetavaid transportiva bussiga ei lähe asjad nii nagu peaksid. Maskimõrtsukas pääseb tagasi laia ilma ning asub lõpule viima veretööd, mis tookord lõpetamata jäi. Ent seekord on Laurie «viimaseks vaatuseks» valmistunud. 

Filmi üks juhtivaid produtsente ja loominguline nõustaja on horror-žanri vanameister John Carpenter isiklikult ning talle sekundeerib kaasaja edukaim õudusfilmide produtsent Jason Blum.

Apollo Kinodes alates 26. oktoobrist 2018. 

 Halloween
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

«Halloween»
«Halloween» Foto: Acme Film
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles