Printsess Eugenie abiellub aga keegi ei soovi selle eest maksta, ega seda näha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Princess Eugenie of York and Jack Brooksbank attending the Serpentine Summer Party 2018 held at the Serpentine Galleries Pavilion, Kensington Gardens, London. Picture Credit should read Doug Peters/EMPICS Entertainment
Princess Eugenie of York and Jack Brooksbank attending the Serpentine Summer Party 2018 held at the Serpentine Galleries Pavilion, Kensington Gardens, London. Picture Credit should read Doug Peters/EMPICS Entertainment Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment

Printsess Eugenie abiellub 12. oktoobril. Rõõmus sündmus on brittide hulgas hulgaliselt pahameelt üles keerutanud ning kaasaelajaid on oluliselt vähem kui negatiivselt meelestatud kodanikke. 

Eugenie Victoria Helena Mountbatten-Windsor ehk lihtsamini tuntud kui printsess Eugenie (28) on kuninganna Elizabeth II lapselaps ning Yorki herstog Andrew' noorem tütar. Kuigi šansid tema troonilepääsemiseks on praktiliselt olematud, oli ta kuni prints Williami poja George'i sünnini järjekorras kuues. 

Printsess Eugenie vanemad lahutasid 1996. Nüüd jagavad hertsog ja hertsoginna oma laste hooldusõigust. Princess Eugenie ja ta õde Beatrice õppisid peentes internaatkoolides ning kodus olemise ajal elasid nad koos mõlema vanemaga hertsogi kodus Royal Lodge'is.

Inglismaa rahvas ei ole sugugi rahul, et Eugenie ja Beatrice endiselt printsessi ja kuningliku kõrguse tiitlit kannavad. Yorki Hertsog Andrew on tiitlite äravõtmisele aga kategooriliset vastu, sest neil on sellele sünnipärane õigus. Selle idee poolehoidjaid on Suurbritannias küllaltki palju, seetõttu ei ole pulmafänne pooltki nii palju kui viimatistel. Rahvas nuriseb, et «nemad peavad pulma kinni maksma» ning pole ka suuri rõõmuhõiskeid ega tormijooksu pulmatrallile kaasaelamiseks. 

Kuningliku pulma vastases petitsioonis seisis: «Kuninglik pulm on isiklik sündmus, mis on ehitud rahvusliku sündmuse rüüsse.» Üleskutse kogus 40 000 inimese poolehoiu, kes sellest oma allkirjaga märku andsid. Eugenie’i ja ta õde Beatrice’i on tihti kritiseeritud pillava elustiili ning liialdatud «kuningliku» käitumise poolest. Paljudele ei meeldi, et Eugenie plaanib kaarikute ja paraadi saatel läbi Londoni sõita, nii nagu seda on teinud prints Harry ja prints William. 

Nõnda saab kõige kiuste printsess Eugenie homne pulm olema oluline ja kulukas kuninglik sündmus. Ainuüksi arve turvameetmete eest on 2 miljonit naela.
Kuninganna lapselaps abiellub veiniärimees Jack Brooksbankiga. Siiski tõotab pulm tulla kordades tagasihoidlikum kui prints Harry või prints Williami pulmad. Suvel tehtud avaldustest selgus, et soovijatel on võimalik minna Windsori lossi juurde pulma vaatama ja melust osa saama. See privileeg saab osaks vaid piiratud arvule inimestele. Vaid 1200 inimesel on võimalus kuulata laulatuse otseülekannet. 

Briti meedia teatel kommenteeris Brooksbanki vanaema oma lapselapse, 31-aastase Jack Brooksbanki kihlumist kuningliku pere liikme, 27-aastase printsess Eugenie’iga, nimetades Jacki mitte just kõige teravamaks pliiatsiks, kuna tal napib intelligentsust, kuid samas võib temast saada hea abikaasa ja isa. Jack kinkis printsess Eugenie’ile kihlasõrmuse, mis juveliiride ja gemmoloogide andmetel maksab umbes 100 000 naela (114 900 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles