Dokfilm «Whitney» räägib ära traagilise saatusega diiva Whitney Houstoni tõelise loo (1)

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Whitney Houston ning tema isa John Russell Houston Jr.
Whitney Houston ning tema isa John Russell Houston Jr. Foto: Capital Pictures / Scanpix

«Whitney» on värske ja enneolematult tundlik dokumentaalvaade 2012. aasta veebruarikuus siit ilmast vaid 48-aastaselt traagiliselt lahkunud lauljanna Whitney Houstoni elule. 

Kevin Macdonaldi dokfilm «Whitney» esilinastus tänavusel Cannes'i filmifestivalil ja selles esitatavad väited on meedias palju poleemikat tekitanud, nagu näiteks see, et Whitney võis lapsepõlves olla seksuaalse pilastamise ohver. Poeetilise reekviemi tunnetusega tehtud dokumentaali ühes mõjuvaimas stseenis näeme kaamera liikumist majas, kus Whitney elas – nüüdseks tühjas, valges, kallis, poolringikujuliste vormidega ja seisma jäänud ajaga hoones. Need kaadrid omakorda vahelduvad kaadritega ajast, mil seal elas veel narkouimas Whitney.

Film püüab leida mõistagi ka põhjuseid, miks Whitney'ga läks nii nagu läks, aga jääb selle juures delikaatseks ega muutu obsessiivseks, püüdmata lauljanna allakäigulugu sensatsiooniks puhuda.

Whitney Houston sündis aastal 1963. aastal ning tõusis popmuusikataevasse juba teismelisena. Hämmastava häälega Houston pääses enim auhindu pälvinud naislauljana ka Guinnessi rekordite raamatusse ning on siiani üks maailma enimmüüdud artiste. 

«Whitney» on esimene lauljatarist valminud dokumentaalfilm, mille on heaks kiitnud ka tema lähikond. Režissöör Kevin Macdonald töötas doki kallal koostöös produktsioonifirmaga Altitude, mille käe all valmis ka aasta enne Houstonit siit ilmast samuti sõltuvusprobleemide tõttu lahkunud lauljatar Amy Winehouse'i traagiliselt lõppenud elust valminud dokk «Amy» (režissöör Asif Kapadia).

Neli aastat pärast ema hukkumist lõppes ka tema aina lapse, 22-aastase tütre Bobbi Kristina Browni elu praktiliselt samal moel mis ema omagi (ainete mõju all vanni uppudes), kuid surma eel tuli noorel naisel veel kuus kuud koomas vaevelda.

Apollo Kinodes alates 19. oktoobrist 2018.

 Whitney
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles