Esimesed arvustused: mida arvavad kriitikud Freddie Mercury eluloofilmist?

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddie Mercuryt kehastav näitleja Rami Malek «Bohemian Rhapsody» esitlusel Roomas
Freddie Mercuryt kehastav näitleja Rami Malek «Bohemian Rhapsody» esitlusel Roomas Foto: Cristiano Minichiello/agf/sipa/scanpix

Kuigi Freddie Mercury eluloofilm «Bohemian Rhapsody» jõuab meil esmakordselt ekraanidele alles 24. oktoobril (laiem kinolevi alates 2. novembrist), siis juhtivate filmikriitikute pilgu alt on linateos juba läbi rullitud ning esimene kriitikalaine seega maailma meediast juba üle käinud. Mida asjatundjad kostavad?

Cinemablend kogus kokku mõtted esimestest arvustustest. Tagasisidet leidub, nagu ikka, seinast seina.

Uproxxi kriitik Mike Ryan: «Mina tulin kinost ära teadmisega, kui väga ülejäänud Queeni bänd Freddie Mercuryt ei sallinud. Kuid Rami Malek on suurepärane! Samuti teeb Mike Myers filmis geniaalselt hullumeelse rolli.» Hiljem lisas kriitik Twitteris, et «filmi kolmas vaatus pole kaugeltki mitte täpne», millest võivat välja lugeda kriitika bändi elus olevate liikmete seotusele filmi tootmisega. 

New York Times'i kriitik sõnadega nii lahke ei olnud ning hindas filmi päris karmilt. «See film on nagu üleilustatud Wikipedia artikkel, kuid Rami Malek mängib Freddie Mercuryt (ja kannab tema kostüüme) imetabase naudinguga,» kostis kriitik Kyle Buchanan irooniaseguselt.

Indiewire'i Eric Kohnile film erilist muljet ei avaldanud, kuigi üks stseen suutis siiski eredamalt meelde jääda. «Bohemian Rhapsody: That Live Aid etteaste tõi kananaha ihule Kogu ülejäänud film aga...,» kirjutas kriitik. Sama väljaande Anne Thompson leidis, et «Bohemian Rhapsody» on tabav eluloofilm, mis saab kindlasti vastakaid hinnanguid. 

Leidus siiski ka andunult kiitvaid arvustusi, millest üks tuli filmiportaali Legion of Leia kriitikult Jenna Buschilt, kelle meelest toimib «Bohemian Rhapsody» suurepäraselt ka kontsertfilmina, mis peaks iseäranis meeltmööda olema Queeni muusika austajatele. «Olen enam kui absoluutses vaimustuses! Rami Malek on fenomenaalne. Jumalik lugu, hämmastav kontsertfilm...Mul pole sõnu!» õhkas kriitik.   

Olgu arvustused nagu need on, kuid valdavalt kostab neist üksmeel, et peaosa on õnnestunud ning film üldiselt tasemel, seega kindel on see, et film raudse kassahitina edetabeleid vallutama hakkab. 

Tahad ka filmi enne teisi näha? Siis osta pilet 24. oktoobril Tallinnas Apollo Kino Solarises ja Apollo Kinos Mustamäel toimuvatele erilinastustele!

«Bohemian Rhapsody» toob vaatajani Queeni tähelennu muusikataevasse ning samuti siseheitlused, mille põhjuseks Mercury kontrollimatu elustiil. Pealtnäha ületamatud raskused suudetakse koos siiski ületada ning tulemuseks on ansambli triumfaalne taasühinemine maailma kõigi aegade suurimal heategevuskontserdil Live Aid, kus ravimatu haigusega silmitsi seisev Mercury teeb bändi rokkmuusika ajaloo ühe legendaarseima etteaste, tsementeerides ansambli pärandi igaveseks muusikaajalukku.

Apollo Kinodes alates 2. novembrist 2018.

 Bohemian Rhapsody
(2018) on IMDb

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles