Kantrilaulja Airi Ojamets: emana on mul väga raske mõista seda «beebide äri»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airi Ojamets
Airi Ojamets Foto: Peeter Langovits

Lauljanna Airi Vipulkumar Kansar, kes on paremini tuntud Airi Ojamets nime all, jagas Facebooki seinal arvamust surrogaatemaduse kohta, öeldes, et temal on emana seda «beebide äri» raske mõista.

«Emana on mul väga raske mõista seda «beebide äri.» Minu jaoks on lapseootus ja lapse sünd püha, midagi imeilusat ja võimsat, ning ma näen igapäevaselt, kuidas me lapsega teineteist vajame ja armastusega seotud oleme,» kirjutas Airi.

Ta lisas: «Tean, et surrogaatemandus on juba ammu olnud, aga et seda niimoodi ülistatakse .... jääb mulle arusaamatuks ja teeb kurvaks. Vaesuse nimel tehakse kõiksugu asju, aga et inimhingedega äritsemine nii moekas ja üllas tegu tänapäeval on, kurb. Saan aru, kui adopteeritakse laps, kes on juba olemas ja mingil saatuslikul põhjusel vanematest ilma jäänud ning ta saab taas tunda armastavat ja hoolivat kodu ning hoolitsust, aga tellitakse beebi ... Oehhhh.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles