JUBE! Vaid aastase vanglakaristuse saanud endine poksija peksis oma lapsi maja taga asuvas kuuris

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivalla all kannatanud laps. Sellel lapsel pole selle looga seost.
Vägivalla all kannatanud laps. Sellel lapsel pole selle looga seost. Foto: Caro / Scanpix

Endine poksija, kes peksis aastaid oma lapsi, mõisteti kohtus süüdi ja talle määrati 12 kuu pikkune vanglakaristus.

33-aastane Christopher Doyle ja tema 29-aastane abikaasa Siobhan peksid nelja aastase perioodi juures oma lapsi Glasgow lähedal asuva kodu kuuris. Prokurör luges ette terve rea vägivalla akte, mida isa laste peal läbi viis, nende hulgas laste terasotsaga saabastega löömise, kätega peksmise ja mööda kuuri ringi loopimise, vahendas Metro.

Christopher Doyle kohtust väljudes oma nägu varjamas
Christopher Doyle kohtust väljudes oma nägu varjamas Foto: Paisley Daily Express

Neli vägivalla all kannatanud last olid peksmise alguses jaanuaris 2010 11 kuud kuni viis aastat vanad. Peksmised kestsid kuni novembrini 2014. Kohtus kirjeldati ühte eriti julma intsidenti, kui Christopher pani oma neli last ritta seisma ja peksis neid, kuna keegi võttis ilma loata šokolaadimaiuse. Prokurör Carol Cameron lisas, et mees ähvaras oma tütart ka puupalguga ning küsis oma poja käest, kas tema langevari on valmis, enne kui ta poisi treppidest alla lõi. 

Christopher viitas kuursis laste peksmisele kui oma «haldusalale».

Õpetajad avaldasid, et vanim poiss tuli tihti kooli valudes ja kaetud sinikatega. Just nagu ka tema õed-vennad. Üks 63-aastane naine sõnas, et ta tormas poisile ühel hetkel ka kiirelt arstiabi otsima. 

Vanim poiss oli ka koolis toidu varastamisega vahele jäänud. Poissi märganud koolipersonali liige oli tema vigastustest šokeeritud. «Ma ei ole kunagi ühelgi lapsel näinud niivõrd palju vigastusi, millel puudub selgitus,» sõnas naine.

Kohtus tehti teatavaks, et lastel kästi öelda, et nende vigastuste taga on rotveileri koer.

Christopher Doyle kohtust väljudes oma nägu varjamas
Christopher Doyle kohtust väljudes oma nägu varjamas Foto: Media Scotland

Šeriff Frances McCartney tundis, et Christopher ei näita üles mitte mingisugust kahetsustunnet. Naine sõnas: «See oli sinupoolne järjepidev vägivallatsemine. Mul ei ole kahtlustki, et see kogemus jätab lastes igavese jälje. Ainuke sobilik karistus sulle on vangla.»

Christopher ja Siobhan mõisteti süüdi laste vastu suunatud vägivallas Paisley maakonna kohtus. Mehele määrati 12 kuu pikkune karistus. Naine peab minema kohustuslikule nõustamisele ja tegema 180 tundi palgata tööd. Laste ema Siobhan oli vägivallatsemises kaasosaline, pekstes neid pähe.

Christopheri jurist Jonathan Manson sõnas, et mehe usulised vaated panid teda arvama, et oma laste peksmine on okei. Isa eitas talle esitatud süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles