GALERII Harvardi ülikoolis käinud Matt Damon on õnnelik, et temast ei saanud kibestunud vanamees

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA näitleja Matt Damon, kes tähistab täna oma 48. sünnipäeva, kirjeldas oma varajast Oscari võitu kui jumala kingitust, sest ta sai selle etapi noores eas ületatud ning ei pidanud ülejäänud aeg karjääris ihaldatud kujukest taga igatsema.

Matthew Paige Damon sündis 8. oktoobril 1970 Cambridge'is Massachusettsis. Tema tuntumate filmirollide hulka kuuluvad osatäitmised filmides «Reamees Ryani päästmine», «Good Will Hunting», «The Talented Mr. Ripley», «Dogma», «Ocean's Eleven», «Bourne'i identiteet», «Süriaana» ja «Kahe tule vahel».

Matt Damon on kolm korda olnud Oscari ja neli korda Kuldgloobuse kandidaatide hulgas. Seni on ta võitnud ühe Oscari ja Kuldgloobuse 1997. aastal parima originaalstsenaariumi kategoorias filmi «Hea Will Hunting» eest.

Oscari-võit 1997. aasta filmi eest «Good Will Hunting», mille stsenaariumi kirjutas Matt Damon koos sõbra Ben Affleckiga, tähendas meeste jaoks palju. Damon oli Oscari saamise ajal 27 ja Affleck 25-aastane.

Matt Damon
Matt Damon Foto: AFP / Scanpix

Matt Damon sõnas aastaid hiljem Briti jutusaates «The Graham Norton Show», et noores eas Oscari võitmine tähendas tema jaoks seda, et ta ei pidanud terve ülejäänud aeg oma karjääris. ihaldatud auhinda taga ajama. See tähendas, et ta ei pidanud üle laipade astuma ja kellelegi nuga selga lööma, et Oscar saada. Näitleja enda sõnade kohaselt päästis see tal saamaks kibestunud vanameheks.

Matt Damon käis Harvardis, kuid jättis kooli natuke enne lõppu pooleli, et osa võtta filmist «Geronimo: An American Legend». Harvardis õppides kirjutas ta valmis esimese mustandi «Good Will Hunting» filmile. Siis oli tegu vaid koduse ülesandega inglise keele loenguks.

Kes oleks osanud arvata, et sellest saab ühel päeval Oscari võitnud film?

Teised sünnipäevalised

Koos Matt Damoniga tähistavad täna sünnipäeva ka laulja Bruno Mars (33), näitlejad Bella Thorne (21), Nick Cannon (38), Chevy Chase (75), Sigourney Weaver (69), Molly Quinn (25) ja Paul Hogan (79).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles