Laulja Rita Ora tegi Suurbritannias muusikaajalugu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rita Ora väisas filmi «Two For Joy» esilinastust.
Rita Ora väisas filmi «Two For Joy» esilinastust. Foto: Ian West / PA Wire/PA Images

Lauljatar Rita Ora tegi uue singliga «Let me love me» Suurbritannia muusikajalugu, sest ühelgi teisel naisel pole TO10sse jõudnud nii palju hitte, kui temal.

Rita Ora purustas Suurbritannias 30 aastat hoitud ametliku edetabelirekordi.

Laulja hiljuti ilmunud singel «Let You Love Me» sai tema kolmeteistkümnendaks ametliku singlitabeli esikümne hitiks, tõustes 6. kohale viimases 40 parema tabelis.

Mis tähendab, et Rita püstitas uue UK tabeli Briti naisartisti rekordi, kellel ette näidata enim esikümnesse kuuluvaid singleid. Nii edestab ta selliseid kuulsusi nagu Shirley Bassey ja Petula Clark, kellel on mõlemal 12 esikümnehitti.

Rita Ora
Rita Ora Foto: promo

Rita kommenteerib: «Mul on suur au ja olen väga tänulik – see on pöörane! Ma ei suuda sõnadesse panna, mis see mulle tähendab! Tänan kõiki toetuse eest ja olen väga uhke selle teekonna üle, kuhu uus album «Phoenix» on mind viinud. Tänan kõiki oma kannatlikke fänne, sest ilma nendeta mind siin ei oleks ja luban ka edaspidi and teile endast parima.»

Ritat on saatnud viimasel ajal tugev ametliku edetabeli edu ja eelmise aasta juunist on tema viis singlit jõudnud tabeli etteotsa:  «Your Song» (7), «Lonely Together» koos Aviciiga» (4), «Anywhere» (2), «For You» (8) ja «Let You Love Me» (6).

Uus singel «Let You Love Me» on kaaskirjutaja on Rita ise ja see paljastab avameelselt tema ebakindlust uue suhte osas. Tegemist on seni ühe Rita intiimseima looga, mida on kuulda ka tema emotsionaalsest vokaalesitusest.

Viimased poolteist aastat on olnud Rita jaoks suure tähendusega – pärast väljamüüdud Euroopa turneed ja imelist suve, mil ta esines miljonitele fännidele rohkem kui 33 live show’ga. Tema viimased viis hittsinglit on ületanud Spotifys globaalselt 1,3 miljardit kuulamist. Ainuüksi megahitt «Your Song», mis on  Ed Sheerani ja Steve Maci kirjutatud, on ületanud 325 miljonit striimi ja see on ühtlasi ka Rita suurim hitt Euroopas ning on jõudnud esikümnesse ka UK singlite edetabelis.

Rita Ora.
Rita Ora. Foto: Instagram / Instagram

Pärast seda andis ta välja üle maailma tuntud esikümnehiti  «Lonely Together» koos  Aviciiga. Singel «Anywhere»,  mis tuli välja eelmise aasta oktoobris, pälvis teise koha UK edetabelis. Järgnes koostööst Liam Payne'iga sündinud «Fifty Shades Freed» soundtrack’i lugu «For You», millest sai tema neljas esikümnehitt, nagu ka girl-power’i hümn «Girls», milles Rita lõi kampa Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCXiga, et saavutada järjekordne ülemaailmne edu. Kõik need hitid leiab ka novembrikuus ilmuvalt albumilt «Phoenix».

Rita on müünud uskumatud 7 miljonit singlit, tal on olnud kolmteist esikümnesinglit (millest viis on pälvinud plaatina staatuse ja ülejäänud viis kullasertifikaadi), lisaks on tema debüütalbumi müük saavutanud plaatina staatuse. Ta on kinnitanud ennast viimase dekaadi kõige edukamate UK popartistide nimistusse. Rita eelmise aasta tagasitulek muusika juurde kulmineerus miljardi striimiga üle kogu maailma ning seda nelja maailmakuulsa hittsingliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles