Näitleja Leah Bracknell rikub iga päev seadust, et elus püsida

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leah Bracknell
Leah Bracknell Foto: Kuvatõmmis videost

Briti armastatud telesaate «Emmerdale» näitleja Leah Bracknell põeb kopsuvähki. Naine avaldas, et rikub iga päev seadust, et haiguse kulgu pärssida ning elamist kergendada. 

Näitlejanna Leah Bracknell avaldas, et riskib iga päev seadusega pahuksisse minemisega, sest valmistab ise kodus kanepiõli. Naine väidab, et õli kasutamine on aeglustanud kopsuvähi kulgu ning parandanud tema elukvaliteeti. Näiteks on õli kasutamine vähendanud keemiaravist tulenevaid kõrvalmõjusid. Tema sõnul on selle valmistamine «sama lihtne kui koogi küpsetamine». 

Leah kirjutas kanepi legaliseerimist propageerivas blogis peaministrile avaliku kirja: «Ma kadestan Theresa May'd..Ma kadestan tõsiasja, et kõige ulakam asi, mida tema oma elus on teinud, on olnus läbi viljapõllu jooksmine». «Kuidas oleks ta hakkama saanud, kui ta oleks pidanud endale või lähedasele elušanssi andmiseks seadust rikkuma?»

Naine sai diagnoosi 2016. aastal ning koges seetõttu mitmeid haigusega kaasnevaid hirmsaid terviseprobleeme. Pärast esmase keemiaravi ja tabletikuuri ebaõnnestumist otsustas naine pöörduda alternatiivmeditiini poole. Praegu on tema seisund stabiilne ning haiguse kulg aeglustunud või praktiliselt seiskunud. 

Oma avameelses blogis avaldas ta, et on kasutanud enda ravimiseks kõrge THC sisaldusega kanepiõli ja on teinud seda alates päevast kui kaks aastat tagasi viimati haiglast lahkus. «Kui sa oled olukorras, kus sul pole enam midagi kaotada, kuid võita nii palju, muutub inimese suhe riskiga oluliselt vähem ettevaatlikuks.» Naine kinnitab, et ilma kanepiõlita ei oleks ta täna enam elus. Tulemused on olnud ka meditsiiniliselt tõestatavad. 

Leah on võtnud südameasjaks aidata kaasa meditsiinilistel põhjustel kanepi kasutamise legaliseerimisele.

Loe Leah'i blogi SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles