Tina Turneri abikaasa päästis kallima surmasuust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tina Turner ja Erwin Bach, 2007.
Tina Turner ja Erwin Bach, 2007. Foto: MIRO KUZMANOVIC / Scanpix

Legendaarne lauljanna Tina Turner (78) avaldas, et läbis 2016. aastal õudse terviseprobleemi. Saatuse vingerpussi läbi osutus just naise abikaasa Erwin Bach (62) tema elupäästjaks.

Legendaarne lauljanna Tina Turner (78) avaldas, et 2016. aastal tabas teda potentsiaalselt surmav terviseprobleem. Neerupuudulikkusega kaasnevad valud olid vahel lausa nii talumatud, et naine mõtles juba kõige hirmsamaid mõtteid ning valmistus endalt elu võtma. 

Tina arvas, et tema tervis on paranemas pärast soolestikuvähist võitu saamist ning rabandusest taastumist, kuid kahjuks oli see vaid vaikus enne tormi. «2016. aasta detsembriks töötasid mu neerud vaid 20% ulatuses ning seisund halvenes igal hetkel. Mind ootas ees kaks valikut: regulaarne dialüüs või neeru siirdamine. Ainult siirdamine annaks mulle võimaluse elada normaalset elu. Kuid doonorneeru leidmise šanss oli praktiliselt olematu.»

Šveitsis elav muusik sõnas, et riigi doonorite arv on Euroopa üks madalamaid, seetõttu poleks tal kunagi olnud võimalik jõuda ootejärjekorras esiotsa. Arstid tegid ettevalmistusi dialüüsiga alustamiseks, kuid Tina keeldus: «Ma ei kavatse masina küljes elada.»

Tina hakkas tegema ettevalmistusi elust lahkumiseks ning liitus assisteeritud enesetapugrupiga Exit. Alles siis muutus abikaasa Erwini jaoks reaalseks mõte armastatu kaotusest. «Ta ütles, et ta ei taha ühtki teist naist, või teist elu. Siis ta lausa šokeeris mind ja ütles, et tahab ühe oma neerudest mulle anda.»

Nad läbisid sobivustesti ning kuigi Tina oli varasema südamekahjustuse tõttu kõrge riskiga patsient, viidi operatsioon läbi eelmise aasta 7. aprillil. 

Tina meenutab, et parim moment oli näha Erwinit peale operatsiooni ratastoolis sisenemas: «Tere, kallis!» ütles ta. 

Erwin (62) on nüüdseks täielikult taastunud, kuid Tina peab endiselt tarvitama suurtes doosides imuunsuperssante: «Ma olen endiselt siin. Me mõlemad oleme, lähedasemad, kui oleks kunagi osanud kujutleda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles