Lõpuks ometi: Fagira D. Morti räägib täna õhtul seksist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fagira D. Morti
Fagira D. Morti Foto: TV3

Täna 22. novembril kell 18.00 toimub Apollo raamatupoes eile ilmunud Kadri Kõusaare uue romaan «Alfa» kirjanduslik õhtu.

 

Kohal on Kadri Kõusaar isiklikult ning tema vestluspartneriks luuletaja Margit Adorf (psudonüüm Fagira D. Morti). Räägitakse raamatust, maailma poliitikast ning kindlasti ei puudu vestlusest seks.

«Alfa» peategelaseks on 33-aastane femme fatale Anna. Tegevus toimub tänapäeval, 21. sajandil, kuid tänapäevale on lisatud provokatiivne idee, nimelt on nüüdismaailm muutunud rassistlikuks terrorirežiimiks.

Selle tulemusena satub Anna olukorda, kus varjab oma kodus juuti ja sõbra päästmiseks paneb toime ettekavatsetud mõrva...

Kõusaar ütleb, et on üleüldiselt astunud oma loominguga «apokalüptilisse perioodi». Kadri Kõusaar (s 1980) on lõpetanud Tartu Ülikooli hispaania filoloogina, kuid juba alates 13. eluaastast töötanud muusika-, filmi- ja kirjanduskriitikuna, tele- ja raadiosaatejuhina. Avaldanud esseid ja kolumne ning romaanid «Ego» (2001) ja «Vaba tõus» (2004).

Tema debüütfilm «Magnus» (2007) valiti esimese Eesti filmina Cannesi filmifestivali ametlikku programmi. «Alfa» (2011) on Kõusaare kolmas romaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles