Eesti Muusikaauhinnad 2020

Veider vaatepilt: imelik elukas üritas Eestis maja teise korruse aknast sisse pääseda

Google Maps Street View jäädvustus

FOTO: Google Street View

Google Maps Street View jäädvustas, kuidas Eestis üritas mingi loom kollase kahekordse maja teise korruse aknast sisse pääseda.

Kuna pilt loomast on tehtud kaugelt, siis ei ole täpselt saada aru, kellega tegemist on. Loomal on kohev pruun karv, lühikesed jäsemed ja väike saba.

Google Maps Street View jäädvustus

FOTO: Google Street View

Google Street View andmetel leidis see juhtum aset Eesti idaosas Narva lähistel.

Loomast pilte näinute arvates ronis loom puule ja sealt edasi majale, kus tahtis aknast sisse minna. Fotol on looma näha teise korruse aknast sisse vaatamas.

Arvatakse, et see võis olla kährik või metsnugis, kuid oli ka neid, kes arvasid, et see võis olla pesukaru, kuid Eestis pesukarusid looduses ei ela. Pesukaru ei tohi Euroopa Liidus, kaasa arvatud Eestis loomapoodides müüa ega lemmikloomana pidada. Teada on, et Eestis on siiski umbes kümmekond pesukaru, kes on lemmikloomad.

Kui see oli tõesti pesukaru, siis võis see omaniku juurest põgeneda.

Kährik

FOTO: Dietmar Nill / 1/Scanpix

Kährik ehk kährikkoer (Nyctereutes procyonoides) on koerlaste sugukonda kähriku perekonda kuuluv imetaja, kelle kehapikkus on kuni 80 sentimeetrit ja saba kuni 25 sentimeetrit. Ta on jässakas, jalad ja saba on lühikesed, tal on terav koon ja teravatipulised kõrvad. Karvastik on hallikaspruun. Näol on maskisarnane muster, pea külgedel põskhabe.

Metsnugis

FOTO: Niall Benvie / 1/Scanpix

Metsnugis (Martes martes) on kärplaste sugukonda nugise perekonda kuuluv kiskja, kes on umbes kodukassi suurune. Ta kehapikkus on kuni 56 sentimeetrit ja saba pikkus kuni 28 sentimeetrit. Isased on suuremad kui emased.

Metsnugise karvastik on tihe, kohev ja tavaliselt tumepruun. Talvel kasvavad karvad pikemaks ja karvastik on kohevam. Kõrvad on terava tipuga ja võrdlemisi suured.

Pesukaru

FOTO: S. Meyers / imago/blickwinkel/Scanpix

Pesukaru (Procyon lotor) on keskmise suurusega imetaja, kes elab Põhja-Ameerikas. Pesukaru kasvab 40–70 sentimeetri pikkuseks ja kaalub 3,5–9 kilogrammi ning on sellega suurim pesukarulaste esindaja.