Häkkerid «hullasid» blogija Kätriin Kübara pangaarve ja meilidega: mõnikord on hirm isegi magama jääda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätriin Kübar pidi Instagramile konto avamiseks tõestama oma isikut.
Kätriin Kübar pidi Instagramile konto avamiseks tõestama oma isikut. Foto: Kätriini blogi

Moeblogija Kätriin Kübar (27), kelle Instagrami konto veebikriminaalid alles hiljuti kaaperdasid, elas üle uue õuduse. Tema meilidesse murti sisse, pangakaardi andmed kopeeriti ja arvelt kadus raha.

«Noniii, kus ma nüüd pooleli jäingi…vahepeal on tõesti nii-nii palju juhtunud ja seda mitte minu kasuks. Mõnikord oli juba hirm isegi magama jääda. Ühesõnaga….,» alustab Kätriin Kübar uute läbielamiste kirjeldamist.

24. septembril ootas ta, et Instagrami konto järgmiseks päevaks taastatakse, kuid lubadusest hoolimata nii ei läinud. 

«Oma sünnipäeva ööl veetsin aega emaili jälgides ning oodates Instagrami poolt järgmist kirja, mis viiks konto avamisele sammukese lähemale. Ühel hetkel aga märkasin, et minu EMAILI ON  HÄKITUD!!!! Ahhh….K.U.I.D.A.S?? Vaatasin ruttu töömeili, KUHU OLI SAMUTI HÄKITUD,» kirjutas šokeeritud naine oma blogis.

Pisaraid valades ja sõpradele toetudes leidis Kätriin end raskest seisust. «Olin juba Instagrami mõtted tuulde lasknud, kui siis 27. septembril laekus emaili Instagram’i poolt kiri, kust nõuti taaskord tõestust firma olemasolust.»

Järgnevad päevad kulutas Kätrin tõestamisele, et tema on tõesti konto @katriin91 omanik. Naine pidi Instagrami haldajatale saatma isegi pildi, millel ta hoiab käest valget paberit, kuhu on kirjutatud varem kokkulepitud kood ja tema nimi.

3. oktoobri hommikul kuulutas Kätriin rõõmsalt, et on jälle Instagramis. Üks mure oli justkui ületatud, kui tuli veel suurem pauk.

Kätriin Kübar
Kätriin Kübar Foto: Erakogu

2. oktoobril sai Kätriin pangalt sõnumi, et tema pangakaart on turvalisuse huvides ajutiselt sulgetud. Selgus, et kaardi andmeid oli kopeeritud ja automaadist välja võetud 58 eurot ja 27 eurot (välisvaluutas).

Kätriini sõnul kandis pank raha tema arvele tagasi, saades aru, et selle võtsid kurjategijad. Sõbranna abiga sai ta ka meilid tagasi oma kontrolli alla.

Mis järgmiseks, tahab Kätriin teada? Kuid nagu blogija ise kirjutab, siis usub ta, et kõik, mis temaga juhtub, juhtub põhjusega. Aga mis põhjus see on?

Kätriin Kübar.
Kätriin Kübar. Foto: Konstantin Sednev/PM/Scanpix Baltics

«Nii palju võin öelda, et Instagramist eemal olemine oli lausa hädavajalik. Lähenen nüüd kogu sotsiaalmaailmale läbi teise nurga ja näen kogu virtuaalmaailma hoopis teisiti. Muudatusi tuleb palju ning loodan, et märkate seda peagi,» võtab Kätriin loo moraali kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles