Kobras tegi puhta töö

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobras
Kobras Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias tegi möödunud aasta lõpul üks kobras puhta töö, langetades puid ja hävitades muid ta teele jäänud asju 32 kilomeetri ulatuses.

Devonis Liftonis asuvast metsloomade farmist põgenes kokku kolm kobrast, kellest kaks olid emased ja üks isane, kirjutab sky.news.com.

Briti valitsusagentuuri Natural England farmis kasvatatakse mitmeid ohustatud metsloomi, sealhulgas ka kopraid, keda on seal kokku 24.

Farmi juhi Derek Gow sõnul saadi kaks emast kiiresti kätte, kuid isast mitte.

«Tundub, et põgenenud kobras teeb kõike seda, mida koprad tavaliselt looduskeskkonnas elades teevad,» lausus Gow.

Farmijuhi arvates aitas üleujutus kopraid põgenema pääseda. Tulvavee tõttu kadus kobraste elukohta ümbristevats elektriaiast elekter, aed kukkus ümber ning loomad pääsesid välja.

«Kontrollisime aeda, sellega tundus kõik korras olevat, kui elektrikatkestus välja arvata. Elektri kadumine võimaldas kobrastel põgeneda,» selgitas Gow.

Langetatud puud ja muude asjade hävitamine näitas, et loom liikus 32 kilomeetri kaugusel Cornwallis asuva Tamari jõe äärde.

Gowi arvates võis kobras minna paaritumiseks emast otsima.

«Panime jõe äärde lõksud välja. Lõksudel on ühe emaskopra lõhn, mis peaks aitama isast tagasi meelitada. Loodame ta tabada,» selgitas looduskaitsja.

Suurbritannias surid koprad liigse küttimise tõttu välja juba 16. sajandil. Looduskaitsealadel ja metsloomade kasvatusfarmides elavad koprad on sisse toodud Norrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles