Juulis kadunud hiina näitlejanna Fan Bingbing peab riigile maksma üle 880 miljoni jüaani

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fan Bingbing
Fan Bingbing Foto: Eric Gaillard / Reuters/Scanpix

Hiina tuntumi näitlejanna Fan Bingbing  kadus avalikkusest juulis pärast seda, ku teda hakati meedias süüdistama maksupettuses.

Hiina võimud teatasid nüüd, et 36-aastane staar peab riigile tasuma maksmata jäänud makse 883 miljonit jüaani (110 miljont eurot), teatab theguardian.co.uk.

Fan Bingbing
Fan Bingbing Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Kui ta aastalõpuks seda summat ära ei ole maksnud, siis saadetakse ta trellide taha.

«Kui ta õigeks ajaks võlgu oleva summa ära maksab, loobutakse tema vastu esitatud maksupettussüüdistusest,» laususid maksuametnikud.

Fan ei ole tuntud ainult Hiinas, vaid ka läänes. Ta on mänginud näiteks filmis «X-Men: Days of Future Past», kus mängisid ka sellised esimese suurusjärgu tähed nagu Hugh Jackman, Michael Fassbender ja Jennifer Lawrence. Samuti on Fan Hiinas firmade Mercedes Benz ja Cartier reklaamnägu.

Fan tegi pärast maksuskandaali lahvatamist Hiina sotsiaalmeedias pöördumise, et ta vabandab ning on riigile ja kaaskodanikele tänulik toetuse ja headuse eest.

«Ilma teieta ei oleks ma Fan Bingbing. Olen saanud elada unistuste elu,» lisas staar.

Hiina võimud käivitasid Fani sissetulekute ja maksude uurimise pärast seda, kui ilmnes, et ta mängib uues filmis «Air Strike», kus ta kaasstaariks on Bruce Willis. Hiina võimud on veendunud, et näitlejanna varjab talle makstavat suurt tasu seal mängimise eest.

Bruce Willis
Bruce Willis Foto: BEHAR ANTHONY/SIPA USA / Anthony Behar/Sipa USA/Scanpix

Filmi «Air Strike» esilinastus on 26. oktoobril. Linateos räägib, kuidas jaapanlased pommitasid Teise maailmasõja ajal Hiina linna Chongqingi.

Filmi «Air Strike» reklaam
Filmi «Air Strike» reklaam Foto: Wikipedia.org

Fani ümber lahvatas skandaal juba mais, kui Hiina tuntud telesaatejuht süüdistas näitlejannat, et ta kasutab kavalaid skeeme, et oma suuri sissetulekuid varjata ja nende pealt maksud maksmata jätta. Saatejuhi sõnul on staaril kahekordne raamatupidamine, millest ühes on tegelikult saadud summad ja teises märgatavalt väiksemad summad, mille pealt ta makse maksab.

Majandusväljaande Forbes andmetel on Fan hiinlastest kuulsuste seas kõige enam teeniv staar, kelle keskmine aastane sissetulek on 300 miljonit jüaani (37 miljonit eurot).

Kuna Fanil on käsil luuremäruli «355» võtted, siis oletatavalt ei ole ta Hiinas, vaid USAs. Ta mängib selles koos Jessica Chastaini ja Penelope Cruziga.

Näitlejanna fännid on mures, et äkki on Hiina võimud ta juba vangistanud ja selle tõttu ei ole ta isegi mitte läänes meedia ette astunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles