Tõsielulises draamas «Colette» pöörab kultuslik Pariisi abielupaar omavahel sõtta

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denise Gough ja Keira Knightley filmis «Colette»
Denise Gough ja Keira Knightley filmis «Colette» Foto: Robert Viglasky / AP / Scanpix

«Colette» (Colette) on tõestisündinud lool põhinev draama Nobeli preemiale esitatud prantsuse kirjanaisest Sidonie-Gabrielle Colette'ist, kelle talent aastaid tema eneseimetlejast abikaasa nime varjus pidi vaevlema. See on lugu sugudevahelisest lahingust ajal, mil meeste ja naiste rollid olid oluliselt ja pöördumatult muutumas. 

Tavatu maatüdruk Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) on abielus endast 14 aastat vanema karismaatilise enesearmastajast õpetlasega, keda teatakse vaid nime all Willy (Dominic West). Mees tutvustab Colette'ile Pariisi hedonistlikku ja viljakat kunstimaailma, mis innustab naist oma loovust proovile panema. Naise erakordse ande ilmnemisel asub mees seda enda hüveks kärmelt ära kasutama, andes Colette'ile loa romaane kirjutama hakata, kuid avaldades need mehe nime all.

«Claudine'i» raamatusarja ennenägematu edu teeb Willyst kuulsa kirjaniku ning Colette'ist ja Willlyst esimese tänapäevase kuulsustepaari. Kuid vaatamata kõigi imetlusele hakkab tunnustamata töö Colette'i hinge närima. Willy truudusetus ja Colette'i kasvav huvi naiste vastu, eriti tema suhe soorolle eirava Missyga, viivad abielu lagunemiseni. Emotsionaalses ja kunstilises plaanis ei suuda naine aga Willyst vabaneda. Võlgade katteks ja abikaasa saboteerimiseks võtab hätta sattunud Willy kasutusele äärmuslikud meetmed, kuid Colette'ilgi on üllatuslikke relvi varuks. Tulemusena on Colette on veel palju aastaid pärast esimese romaani avaldamist Prantsusmaa enim müüdud autoreid.

Apollo Kinodes alates 12. oktoobrist 2018.

 Colette
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles