Dubai valitseja tahab Šoti «suvilasse» 37 lisatuba, et majutada oma suurt suguvõsa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum
Dubai šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum Foto: KARIM SAHIB / AFP/Scanpix

Araabia Ühendemiraatide Dubai emiraadi valitseja, šeik Mohammed Bin Rashid al-Maktoum plaanib oma Šotimaa puhkemaja Inverinate Estate juurde lisaehitisi, et mahutada ära oma suurt suguvõsa, kelle jaoks on seal kitsaks jäänud.

Maailma üks jõukamaid mehi tahab oma maale ehitada kolm uut hoonet, milles oleks vähemalt 37 magamistuba koos vannitubade, elu- ja teenijateruumide ning köökidega, teatab msn.com.

69-aastase Mohammed Bin Rashid al-Maktoumi maavaldus asub Šotimaa loodeosas Wester Rossis. Ta tegi kohalikule Mägismaa nõukogule (Highland Council) avalduse, et tahab oma elamist laiendada.

Wester Ross asub Šotimaa loodeosas
Wester Ross asub Šotimaa loodeosas Foto: Wikipedia.org

Šeik Mohammed Bin Rashid al-Maktoum tahab ehitada kaks uut maamaja, millest ühes oleks 19 magamistuba ja teises üheksa ning veel ühe suure maja, milles oleks samuti üheksa magamistuba.

Arvutijoonistus ühest majast, mille Dubai valitseja tahab Šotimaale ehitada
Arvutijoonistus ühest majast, mille Dubai valitseja tahab Šotimaale ehitada Foto: Colin Armstrong / SWNS.com / Colin Armstrong / SWNS.com/Scanpix

Šoti mägismaal Skye saare lähedal asuv kinnisvara koosneb praegu 14 magamistoaga maamajast ja 16 magamistoaga jahimajast, mille juurde kuulub ka maandumisplats kolme helikopteri jaoks, jõusaal ja bassein.

Dubai valitseja maamajad Šotimaal Wester Rossis
Dubai valitseja maamajad Šotimaal Wester Rossis Foto: Colin Armstrong / SWNS.com / Colin Armstrong / SWNS.com/Scanpix

Kui Dubai valitsejal ja ta sugulastel Dubais liiga palavaks läheb, lendavad nad Šotimaale, kus isegi suvel on vahel üsna jahe. Temperatuur võib juulis olla 15 kraadi ümber.

Dubai juht palkas uute hoonete ehitamiseks Inverenessis asuva arhitektuurifirma Colin Armstrong Architects.

«Inverinate Estate omanikel on suur suguvõsa, kellest enamik puhkab oma Šoti maavaldustes samal ajal. Viimastel aastatel on neil seal tekkinud ruumipuudus, mille tõttu on neil vaja lisaruume. Teenindava personali jaoks valmisid uued ruumid 2017, kuid nüüd on vaja teha laiendusi. Koos uute pereruumidega on vaja lisaruume ka teenindajatele,» teatasid arhitektuurifirma esindajad Mägismaa nõukogule.

Satelliidipilt Šotimaast Wester Rossist, millel on näha Dubai valitsejale kuuluvat maad ja seal juba olevaid hooneid ning paika (punasega), kuhu tahetakse veel maju ehitada
Satelliidipilt Šotimaast Wester Rossist, millel on näha Dubai valitsejale kuuluvat maad ja seal juba olevaid hooneid ning paika (punasega), kuhu tahetakse veel maju ehitada Foto: Colin Armstrong / SWNS.com / Colin Armstrong / SWNS.com/Scanpix

Miljardärist Dubai šeik on Šotimaal populaarne, kuna annab tööd üsna paljudele inimestele. Ta on teinud suuri annetusi kohalikule kogukonnale, aidates ehitada kogukonnakeskust, kinkides tüki oma maast lasteaia rajamiseks ja aidates ehitada korrusmaju.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum (sündinud 15. juulil 1949) on Araabia Ühendemiraatide asepresident ja peaminister, olles samas Dubai valitseja.

Dubai šeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum
Dubai šeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum Foto: HO / REUTERS/Scanpix

Ta sai võimule 2006 pärast oma venna, šeik Maktoum bin Rashid Al Maktoumi surma, käivitades mitu reformi. 2010. aastal käivitas ta programmi muutmaks Araabia Ühendemiraate aastaks 2020 riigiks, kus väga hea elada.

Dubais võimul oleval Mohammed Bin Rashid al-Maktoumil on kuus naist ja 23 last, sadu sugulasi ja suur teenijaskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles