Pildid ja video: Põhja-Korea juht kinkis Lõuna-Korea presidendile kaks koera ja kolm kilo koeratoitu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheaastane emane pungsani tõugu koer Gomi
Üheaastane emane pungsani tõugu koer Gomi Foto: / AP/Scanpix

Põhja-Korea ja selle juht Kim Jong-un üritab koeradiplomaatia abil naaberriigi Lõuna-Koreaga suhteid siluda.

Põhja-Korea juhid kinkisid Lõuna-Korea presidendile Moon Jae-inile kaks pungsani tõugu koera, kes anti Lõuna-Korea esindajatele üle kahe riigi vahel asuvas demilitariseeritud tsoonis, teatab reuters.com.

Üheaastane isane pungsani tõugu koer Songgang
Üheaastane isane pungsani tõugu koer Songgang Foto: / AP/Scanpix

Üks koertest on üheaastane emane nimega Gomi ja teine on üheaastane isane nimega Songgang.

Põhja-Korea esindajad panid koertele kaasa kolm kilogrammi just pungsanitele sobivat koeratoitu, mis peaks aitama neil uues paigas kohaneda.

Üheaastane emane pungsani tõugu koer Gomi
Üheaastane emane pungsani tõugu koer Gomi Foto: / AP/Scanpix

Pungsanid on Põhja-Koreas aretatud jahikoerad, kellel on valge karv ja püstised kõrvad ning nad on oma loomult truud ja nutikad.

Pungsani tõugu koerad
Pungsani tõugu koerad Foto: LEE JAE-WON / REUTERS/Scanpix

Lõuna-Korea president Moon on tuntud oma loomaarmastuse poolest ning talle Põhja-Korea poolt kingitud kaks koera asuvad elama ta residentsi. Moonil on varasemast üks pungsan, kes kannab nime Maru, segatõugu koer Tory ning kass Jjing-Jjing.

Moon Jae-in
Moon Jae-in Foto: EPA/Scanpix

Põhja-Korea on ka varem kinkinud Lõuna-Korea juhile koeri. 2000. aastal sai siis Lõuna-Korea presidendiks olnud Kim Dae-jung kaks pungsani Põhja-Korea liidrilt Kim Jong-ililt.

Lõuna-Korea president Moon külastas Põhja-Korea pealinnas Pyongyangi septembri keskel ning tegemist oli üle kümne aasta esimese korraga, kui Lõuna-Korea president oli Põhja-Korea pealinnas.

Kim Jong-un ja Moon Jae-in 20. septembril Pyongyangis
Kim Jong-un ja Moon Jae-in 20. septembril Pyongyangis Foto: EPA/Scanpix

Põhja-ja Lõuna-Korea leppisid siis kokku, et Põhja-Korea sulgeb alatiseks ühe raketikatsetuspolügoni. Põhja-Korea võimud lubasid ka seda, et hävitavad hooned, kus USA ja Lõuna-Korea väite kohaselt toodetakse tuumapommimaterjali.

Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho sõnas möödunud nädalal ÜRO  peaassambleel, et Põhja-Korea ei saa loobuda tuumarelvadest, kuna neid ohustab USA. Välisminister Ri sõnul ajab USA Põhja-Korea suhtes agressiivset poliitikat, mille tõttu Põhja-Korea peab end kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles