Miljardär Richard Branson pääses koos pojaga napilt surmasuust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Richard Branson jäi napilt ellu
Sir Richard Branson jäi napilt ellu Foto: AFP / Scanpix

Sir Richard Branson ja tema poeg Sam olid surmast vaid mõne sekundi kaugusel, kui Mont Blancil ronides toimus varing, mille käigus sõiduauto suurused kivid üle nende peade lendasid.

Miljardär ütles, et tema pere üle valvas kindlasti sõbralik jõud, mis aitas neil selles dramaatilises intsidendis terveks jääda. Kui nad jõudsid mäejalamil olevasse laagrisse, siis korjas helikopter nad üles ja transportis minema. Seltskond arvas, et tagasi algusesse kõndimine ei ole suremise riski väärt, kirjutas Metro.

68-aastane miljardär jõudis koos oma poja Sami ja tema nõbu Noah Devereux'ga mäe tippu laupäeva pärastlõunal. Mehed olid just lõpetanud 33 päeva pikkuse «Virgin Strive Challenge'i», 2000 kilomeetrise matka Lääne-Euroopas. 13 liikmest koosnev seltskond matkas, ronis, sõitis ratta ja isegi kayakiga, et jõuda Itaalias olevast Sardiinistas naaberriigis Prantsusmaal asuva Mont Blanci tippu. Tegu oli heategevusliku aktsiooniga, et koguda raha organisatsiooni «Suur muutus» jaoks, mis aitab majanduslikult kehval järjel olevaid UK noori.

Sir Richard Branson seiklemas
Sir Richard Branson seiklemas Foto: AFP / Scanpix

Pärast rännaku lõppu sõnas Sir Richard: «Jumal tänatud, mõned sekundid varem ja tulemus ei oleks nii ilus olnud. Seega ma olen väga tänulik, et me suutsime selle teekonna läbida.»

«Kolm sekundit varem ja me oleksime kindlasti surma saanud. Ma ei ole mitte kunagi varem olnud nii lähedal poja ja teiste tiimikaaslaste kaotamisele. Ja see kõik juhtus vaid loetud sekundite jooksul. Osa kaljust tuli mäe küljest lahti ja sõiduauto suurused rahnud langesid meie poole. Kive sadas alla iga nurga alt,» kirjeldas Branson jubedat kogemust.

«Ma ei liialda, kui ma ütlen, et neli meie tiimikaaslast olid vaid mõne sekundi kaugusel surmast. Pärast intsidenti olime me kõik üpris emotsionaalsed ja šokist murtud,» lisas Sir Branson.

Sir Richard Branson seiklemas
Sir Richard Branson seiklemas Foto: AFP / Scanpix

Sam Bransonil õnnestus kaameraga filmida seda momenti, mil nad läbisid ala, mida kutsutakse «Surmaoruks». Ta lisas, et ta on õnnelik, et nägi enda lapsi veel päev varem.

Sam sõnas: «Loomulikult oli sellel hetkel isa külge kinnitatuna jube olla, sest ma armastan teda, aga lisaks sellele sa mõtled ka kõikidele teistele, kes sinuga kaasa on. Me peitsime end hirmus, sest me ei teadnud, kas kivid kukuvad meile peale või meist mööda.» 

Sam, Richard, sõber Susie Ma ja Noah pärast rännaku lõppu.
Sam, Richard, sõber Susie Ma ja Noah pärast rännaku lõppu. Foto: AFP / Scanpix

Noah, kes jälgis sündmuseid ülevaltpoolt, arvas mõneks hetkeks, et Sam ja Richard said varingus surma. «Ma karjusin: Sam! Sam! Aga me ei kuulnud kellegi vastust. Me kuulsime vaid kivide kukkumist, mis oli tol hetkel väga õõvastav. Kivide kõla ja suurus oli täiesti šokeeriv.»

Noah lisas: «Kui ma nägin Sami ja Richardit kaljunuki tagant pead tõstmas, siis ma tundsin tohutu suurt kergendustunnet. Tunne oli nii suur, et ma nutsin natuke.»

Pärast rännakut sõnas Richardi tütar Holly, et ta ei uskunud, et midagi selliks võiks juhtuda, sest kuus aastat varem oli neil Mont Blanci otsa ronimisel olnud väga positiivne kogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles