Eesti Laulul osalenud Nika Iisraelile võidu toonud Nettast: ta on omapärane ja natuke veider

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nika Prokopjeva
Nika Prokopjeva Foto: Madis Sinivee

Eesti Laulul osalenud ja ka finaali välja jõudnud laulja Nika Prokopjeva andis hiljuti Elu24-le intervjuu, kus rääkis muuhulgas ka lauluvõistlusel osalemisest ning jagas oma arvamust Iisraelile võidu toonud Netta Barzilaist.

«Ma vaatasin, et see oleks väga hea koht, kust kogemusi saada, uusi asju õppida ja reklaami teha,» ütles Nika, miks ta Eesti Laulul osales. «Me kuulasime seda laulu, mis meil oli («Knock knock»).Meil oli ka veel üks eestikeelne laul, mille me olime just välja lasknud. Ma mõtlesin, et nagunii nad kumbki neist ei saa edasi, aga las olla. Ja kui ma sain teada, et «Knock, knock» sai edasi, siis ma olin rahul,» rääkis ta.

«Pärast seda jäime me mõtlema, et meil polnud õrna aimugi, kuidas me seda lindistasime, kuid nüüd pidime välja mõtlema, kuidas me seda esitame,» lisas Nika huumoriga. «Ma arvan, et kui näiteks Rihanna teeb muusikat ja tema läheb stuudiosse, siis ta pingutab kõvasti, et saaks anda endast parima. Kui pärast kontserdile minnakse, siis on kõik kenasti läbi mõeldud. See oligi meie suur raskus, kuidas seda muusikat … seal ei ole muusikatki eriti. Seda ütles meile Vajé, kui ta meile coverit tegi: kuidas me laulame seda, seda ei saa mängida isegi. Siis oligi nagu sorry, me ei saa ise ka aru, kuidas me tegime seda. Lõpuks me tegime mingit lollakat asja,» lisas ta naerdes.

Nika Prokopjeva
Nika Prokopjeva Foto: Pilt videost

Nika, kes jäi finaalis Gerli Padari ja Eliis Pärna ees eelviimaseks, sõnas, et ta tahaks tulevikuks võib-olla uuesti Eesti Laulul kaasa teha. 

«Väga palju on mulle öelnud, et tahavad mind uuesti näha seal. Siis ma olen mõelnud, et väga palju reklaami ja uute inimestega saab tuttavaks seal. Näiteks sain ma Elinaga tuttavaks. Ma sain teada, milline ta inimesena on. Nägi, millisena artistid välja näevad, kuidas nad mida teevad. Ma kõndisin seal ringi mitte nagu artist, aga vaid kui keegi, kes õpib. Ma vaatasin, kuidas inimesed midagi vastu võtavad ja kuidas neid teha. Ma õppisin ka Liis Lemsalu pealt, kui ma temaga koos võttel käisin,» selgitas Nika.

Nika sõnas, et see stiil, milles oli «Knock, knock» esitatud, ei ole päris nende stiil. Laulja täpsustas, et ta ei teagi täpselt, mis tema ja tema bändi õige stiil on.

«Kui ma tunnen, et mulle meeldib rokk, siis me teeme rokki. Kui ma tunnen, et mulle meeldin drum’n’bass, siis me teeme seda. Me alles otsime ennast. Pole mõtet teha ühte ja sama asja. See ei ole ka hea, et teed albumi lahti ja kuulad ühte laulu terve tund. Meil oli mõni aeg tagasi üks kontsert pärast, mida tuldi meie juurde ja öeldi, et meil on nii hea programm, et kõik laulud on erinevad,» sõnas Nika.

Netta Barzilai.
Netta Barzilai. Foto: AFP / Scanpix

Kuna noor laulja tegi endale eestlaste seas nime just Eesti Laulu ajal, siis jagas Nika oma arvamust ka 12. mail Eurovisiooni finaali võitnud Iisraeli võidulaulu «Toy» ja selle esitaja Netta kohta.

«Hea oli see, et ta mängis puutetundliku seadmega otse. See oli väga hea, sest ma tean, kui suur töö see on. Tema vokaalid, mis ta teeb, tema tehnika, on väga head. Diafragma toimib, ilusad puhtad noodid. Sellega on kõik korras,» sõnas Nika. «Valesti tegi ta seda, et ta pressis inimestele oma halba külge peale. Kui sa oled selline nagu tema on, siis sa ei pea inimestes veel enam vastikust tekitama. Ta on omapärane ja natuke veider,» kirjeldas Nika.

Lauljanna lisas, et kui mõni ilus tüdruk laulaks seda, siis kõik ütleksid, et see on hea.

Nika Prokopjeva
Nika Prokopjeva Foto: Madis Sinivee

«Kui mõelda äriliselt, siis tegid nad (Netta ja tema tiim) ka hästi. Kõik see käitumine, mida nad näitasid muusikavälisel ajal, see pani inimesed rääkima ja nemad teenisid sellega raha. Tema oli nõus sellega, kuidas teda vastu võetakse, ja ta pressib seda veel rohkem peale ja teenib tähelepanu. Ta on nagu Tommy Cash. Ta on juba selline veider, kuid pressib seda veel rohkem peale,» kiitis Nika Iisraeli delegatsiooni käitumist.

«Kui ärinaine, ma ütleksin Iisraelile jah. Kui muusik, ma ütleksin ka jah. Kui inimene, kui naine, kui modelli suhtes vaadata, siis ei. Laul iseenesest ei ole halb, aga kana imiteerimise lõikaksin ma välja. Ta võiks sinna panna kassi või koera, midagi nunnut, aga mitte kana. Võib-olla kui mõni ilus tüdruk teeks seda, siis vast sobiks,» lisas Nika lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles