Thoriks kehastunu peletas murdvarga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thori kujutav maal
Thori kujutav maal Foto: Wikipedia.org

Šotimaal riietus üks ettevõtja vana-aasta ärasaatmise karnevaliks Norra jumalaks Thoriks.

See kostüüm aitas mehel oma kodust murdvarast peletada, kirjutab The Telegraph.  

Üle 180-sentimeetrine ehitusettevõtja Torvald Alexander kandis hõbedasest materjalist keha- ja peakatet ning punast keepi, käes oli tal oda.

Varas murdis Inverleithis asuvasse majja sisse, kuid sattus maja omanikuga silmitsi.

«Niipea kui ta mind märkas, läksid varga silmad ehmatusest pärani. Tundus, nagu ta oleks kummitust näinud. Mees oli vist natuke napsitanud ja lootis minu majast kerget saaki saada, kuid ta ei teadnud, et siin elab jumal Thor,» muigas šotlane juhtunut meenutades.

Alexandri kinnitusel oli ta just uue aasta pidustustelt koju jõudnud ega olnud veel riideid vahetanud.

«Tegin Norra jumala kostüümi, kuna mul on Norra eesnimi. Arvan, et kui mul oleks olnud veel ka Thori vasar, siis oleks murdvaras vist kohapeal südameataki saanud,» nentis šotlane.

Majaomaniku kinnitusel pääses varas põgenema ega jõudnud midagi kaasa haarata. Kuid pärast sisenemist oli ta kingad jalast võtnud ja need jäid majja. Alexander andis need politseile.

 «Loodan, et andsin talle õppetunni, mida ta ei unusta ning ei murra enam kellegi elamisse sisse,» lisas Alexander.

Thor (vanapõhja Þórr, vanainglise Þunor, vanaülemsaksa Donar, rootsi ja norra Tor, taani Thor) on äikesejumal Skandinaavia mütoloogias ja varasemas germaani mütoloogias.

Skandinaavia mütoloogias oli Thor Odini ja Jörði poeg. Ta oli jumalatest kõige tugevam ja ta võitles edukalt hiidude vastu. Thori kujutati tugeva, punaste juuste ja punase habemega mehena. Tema relvaks oli vasar Mjöllnir, mis viskaja kätte tagasi pöördus. Thoril oli ka imeline vöö, mis tema jõu kahekordistas, ning raudkindad, mis olid vajalikud vasara käsitsemiseks. Thor sõitis kaarikus, mida vedasid kitsed. Kui tema kaarik üle taeva veeres ja ta oma vasarat viskas, lõi välku ja müristas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles