5 absurdset ja naljakalt romantilist asja filmis «Väike Itaalia»

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayden Christensen ja Emma Roberts
Hayden Christensen ja Emma Roberts Foto: Capital Pictures / Scanpix

«Väike Itaalia» (Little Italy) on romantiline komöödia, mis mõjub nagu kuuseehteis jõulufilm, ainult et kullaks ja karraks on itaaliapärased toidud, atmosfäöär, peresuhted, romantika ja kõik see, millest koosneb kuulus «magus elu» ehk la dolce vita

Kõigele lisaks hargneb filmis omamoodi Romeo ja Julia lugu, kus vaenujalal perekondade vastasseis saab alguse konkurentsirohkest restoraniärist.

Peaosalised Emma Roberts ja Hayden Christensen mängivad filmis armunud noori, kelle suurtel tunnetel seisavad ees mitmesugused katsumused.

Nagu ühele Hollywoodi romantilisele komöödiale ikka kombeks, ei ole lool tegelikkusega alati palju pistmist. Nii on selleski filmis naljakalt absurdseid momente, mida päriselus vaevalt et juhtuks.

Ajakiri Vulture märkas filmis mitut kummalist asja. 

1. Jalgpallimäng keset ööd?
Õhtul, mil peategelased Leo ja Nikki tutvuvad, esitab noormees neiule ettepaneku lahendada nende tekkinud vaidlus keset vihmasadu jalgpalli toksides ja šotte juues. Terve lokaalitäis rahvast tuleb seda mõistagi vaatama ning tulemuseks on olukord, mis paneb romantiliste tunnete süttimise asemel vaataja pigem näitlejate tervise pärast muretsema. Ent mis seal salata, elu on müstiline ja kummaline ning kes ütleb, et sihukest asja juhtuda ei saa?

2. Kanepipitsa
Armunute vaenutsevate suguvõsade pereisad püüavad igal võimalusel teineteisele kaikaid kodaratesse loopida. Nii otsustab üks neist asendada pitsapeol pune marihuaanaga ning mitte keegi ei tee isegi vahet, enne kui vanemad prouad juba purupilves «I Like to Move It» tantsivad ja politsei kohale tuleb.

3. Luigi identiteet
Leo parim sõber Luigi on tegelikult aasia päritolu noormees Lizao Ping, kes üritab olla itaallane. Põhjuseks asjaolu, et vanemad teda seksuaalse orientatsiooni pärast kodunt välja viskasid ning Luigi-nimeline mees tateda hädast välja aitas.

4. Kahtlane kokakunst
Üldiselt, kui filmides on toit tähtsal kohal, siis nähakse vaeva, et rahval kinosaalis suu vett jooksma hakkaks, kuid see film pole harilik. Süüa tehakse filmsi justkui palju, kuna tegevus toimub restoranides, aga kui tegelased vaaritama asuvad, tulevad neile veidrad ideed: nii soovitab Nikki Leol pitsa peale viigimarju panna. Ja seda ajastul, kus inimesed pole veel suutnud isegi selles kokku leppida, kas ananass käib pitsa peale või mitte. Ehk jõuti ajas ette?

5. Armuavaldus turvatsoonis
Leo avaldab Nikkile armastust lennujaama turvaväravaid läbides, tehes teistest reisijatest ja turvatöötajatest tunnistajad oma terve filmi kestnud romantilise teekonna lõpule. Mõistagi hakatakse neile filmis kaasa elama, ent kas tegelikkuses kannataks keegi sellise stseeni naerunäol välja?

Romantika nimel aga võib ju veidike fantaseerida, kas pole?

Emma Roberts ja Hayden Christensen filmis «Väike Itaalia»
Emma Roberts ja Hayden Christensen filmis «Väike Itaalia» Foto: CAP/FB / Image supplied by Capital Pictures

«Väike Itaalia» (Little Italy) peaosalised Leo (Hayden Christensen) ja Nikki (Emma Roberts) vanemad lahkusid kunagi Itaaliast, et püüelda Ameerika unistuse poole ja rajada New Yorgis oma äri. Ajapikku said mõlema perekonna restoranid Little Italy ehk Väikese Itaalia linnajaos populaarseks. Külastajate rohkusest hoolimata kipuvad restoranid aga teineteisega võistlema, tahtes tõestada, et just nemad on parimad. Sellal kui vanemad omavahel sõdivad, tärkavad Leo ja Nikki vahel romantilised tunded ning noored otsustavad kõigele vaatamata anda voli kirglikele tunnetele, mis neid ootamatult on tabanud. Kas noortel õnnestub õrnu ja kauneid tundeid alal hoida, kuigi näib, et kogu maailm on nende vastu?

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles