TOP 30 kõige kõrgemat esinemistasu küsivat bändi Eestis

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curly Strings
Curly Strings Foto: Raido Prosa

Eesti on laulurahvas ja muusikuid on meil siin palju. Nii mõnegi jaoks on tegu ainukese sissetulekuga, seega tuleb vaadata, et kui kuskile esinema minna, siis saab ka selle eest korraliku tasu. 

Muusikuid ja muusika tegijaid on igasuguseid, alates lauljatest, lõpetades diskoritega. Siin nimekirjas on kõike ja kõiki.

TOP30 nimekiri on kokku pandud Artist3 lehekülje andmete põhjal. Nimekirjas on ära toodud ühe õhtu esinemistasu.

1. Elephants From Neptune 4020.00 €

Mis juhtuks, kui spordikotti pandud rotveiler hakkaks 23. sajandi romansse kirjutama? Siinse näol on tegu vürtsika ja isikupärase seguga gruuvivast riff-rokist ning antitseremoniaalsetest popikõladest, mida sageli sex-rockiks nimetatud on. Nad on Eestis mitmeid auhindu võitnud ja mänginud koos Red Hot Chili Peppersi, Foo Fightersi, Biffy Clyro ja Kaizer Chiefsiga ning tuuritanud Inglismaal, Soomes, Lätis, Leedus, Poolas, Tšehhis, Ungaris, Saksamaal, Itaalias, Valgevenes, Venemaal ja mujal! Oma halastamatute laivide poolest tuntud sex-rocki kuningad on siin, et teid higistama ajada.

Elephants From Neptune andis Rock Cafes vägeva kontserdi
Elephants From Neptune andis Rock Cafes vägeva kontserdi Foto: Viktor Burkivski

2. Põhja-Tallinn 3360.00 €

Põhja-Tallinn on eesti popisugemetega hiphopansambel, mis koosneb Pelgulinnast pärit kolmest hiphopparist ja naislauljast ning mujalt Tallinnast pärit kolmeliikmelisest live-bändist. Stiililiselt viljeleb bänd hiphopi ja roki vahelist muusikat. Kõik lood on eestikeelsed ja bändiliikmete enda kirjutatud, loomingus sisaldub palju autorite elus läbielatut.

PTLN ja Maia Vahtramäe
PTLN ja Maia Vahtramäe Foto: Instagram

3. Jäääär 3360.00 €

äääär sündis 21. jaanuaril 1991 Tartus. Alguse juures olid Pantokraatori haridusega kitarrist, helilooja ja lauluhääleotsija Jaan Sööt ja sealt samast bändist ka bassimees Aivar Otsing. InBoil tuli malevast ja Tartu Lasteteatrist ning hakkas luuletama ja laulma. Tõun põgenes kantribändist Beergrass, enne kui see täitsa ära pööras ja meiemehestus, võttis vanematekodust Võrtsjärve Limnoloogiajaamast kaasa kaks keraamilist viinapitsi, pani neid kordamööda sõrme otsa ja üritas mängida slide-kitarri. Uljaste lokkidega bassimees Tarz leiti Pärnu Fiestalt rannas palme ja ahve täismaalitud Ladaga kihutamast. Ta keeldus krihvidega bassi mängimast kuna oli õppinud viiulit ja sellel pole ju ka krihve. Sõber Sulev Salm nägi unes, et lapi tark käskis bändile nimeks panna Jäääär.

Ansambel Jäääär.
Ansambel Jäääär. Foto: Ants Liigus

4. Funkifize 3228.00 €

Funkifize on väga hoogne ja energiline hea-tuju bänd, mis esitab kaasahaaravat muusikat tantsimiseks. Funkifize mängib muusikat, mis bändil endil silma särama paneb ning kuulajatel meele rõõmsaks teeb. 7-liikmelise bändi muusikud avavad läbi oma võtme muusika laeka, kandes kuulajateni nii uusimaid pophitte kui ka vanemat kullafondi. Funkifize solistid on Lauri Pihlap ja Eva Vaino.

Ansambel Funkifize
Ansambel Funkifize Foto: promo

5. Dance-O-Phones 2860.00 €

«Meie oleme kamp ägedaid (veel enam-vähem noori) muusikuid ja moodustame ansambli nimega Dance-O-Phones (eesti keeles Tantsutelefonid). Vaatamata sellele, et oleme võrdlemisi uus kollektiiv (esimene pulm toimus aastal 2016), oleme tugevalt kanda kinnitanud Eesti karmil peobändide maastikul. Kuigi valdavalt oleme pulmabänd, siis tuleme hea meelega Sind tantsutama mistahes üritusele.»

Dance-O-Phones
Dance-O-Phones Foto: Facebook

6. SwingBox 2832.00 €

SwingBox on kaasahaarav ja tantsuline swingi ning electro swingi bänd. SwingBox’i repertuaari kuulub swingi-ajastu klassika (Frank Sinatra, Ella Fitzgerald jne) ning popmuusika hoogsas swingi võtmes. SwingBox on ideaalne bänd korraldamaks «Gatzby» stiilis pidu. See lõbus, rõõmsameelne ja aktiivne koosseis ei jäta kedagi külmaks

Foto: SwingBox

7. Jüri Pootsmann 2700.00 €

Jüri Pootsmann on Eesti üks paljulubavamaid muusikalisi talente, kes tõusis särava tähena muusikaorbiiti, võites talendisaate «Eesti Otsib Superstaari» 6. hooaja.

Jüri Pootsmann
Jüri Pootsmann Foto: Madis Sinivee

8. Curly Strings 2700.00 €

Curly Strings on neljaliikmeline ansambel, mis ammutab inspiratsiooni muuhulgas ameerika bluegrassist ning osalejate isiklikust pärimusest praeguses Eesti kultuuriruumis. Nende muusika peamisteks alustaladeks on intensiivne ja mänguline musitseerimine, meeldejäävalt ilusad meloodiad ja siiras esitus. Ansambli tõus sabatähena Eesti muusikataevasse 2013. aastal oli omamoodi fenomen ning nende lugusid lauldakse lõkke ääres, kooriproovides, pulmades, «Eesti otsib superstaari» katsetel, ERSO uue aasta kontserdil, Eesti Kaitseväe orkestris ja pensionäriklubides.

Curly Strings
Curly Strings Foto: AFP / Scanpix

9. C-Jam & Mikk Kaasik 2700.00 €

«AD 2017 kohtusid Pärnaõie talus seletamatute metafüüsiliste protsesside tulemusel C-JAM ja Mikk Kaasik ning sellest sündis maailma muusikaajalugu muutev idee ning kooslus. Meie universumis on mitmeid tšellobände, kuid mitte ükski nendest pole veel oma ametlikus koosluses kasutanud vokalisti. Nii Apocalyptica, kui ka Melo-M on enda koosseisus kasutanud trummarit, kuid vokalistini pole neist veel ükski küündinud. Kõik järgnev on siis selle elumuutva kohtumise tagajärg ja tulemus.»

C-Jam & Mikk Kaasik
C-Jam & Mikk Kaasik Foto: YouTube

10. Margus Vaher & The band BÄND 2636.00 €

«Meie bändi repertuaar on tempokas ja mitmekesine sisaldades nii rokki ,bluesi, twisti, swingi kui funki. Tuntud lugusid nii Ed Sheerani, Pharell Williamsi, The Beatlesi, Elvis Presley, George Michaeli, Lenny Kravitzi, Joe Cockeri, Jimi Hendrixi, Michael Buble jpt repertuuarist. Samuti ägedat klassikat eesti kullafondist - Naer, Veenus, Kuldaja rocknroll, Sulle jne.»

Margus Vaher
Margus Vaher Foto: Liis Treimann

11. Reminders 2568.00 €

«Siis oli rohi rohelisem ja taevas sinisem, kui mängiti SEDA muusikat. Meie kuulasime neid lugusid raadiost ja salvestasime makilindile. Tundsime, et on aeg need nooruspõlve superhitid taas üles soojendada ja anda neile uus elu, just nii nagu meie neid mäletame. ABBA, Queen, Michael Jackson, Elton John, Stevie Wonder, A-ha ja paljud, paljud teised superstaarid ongi need, kelle 80-ndate superhitte me taas-esitame. Oleme iga muusikataevas ereda tähena säranud artisti loomingust võtnud ainult ühe loo ja selle uuesti läikima löönud. See on meie kummardus suure muusika lätetelt joonud bändidele, artistidele ja nende loomingule.»

Reminders
Reminders Foto: Facebook

12. FeelGood 2568.00 €

FeelGood, nagu nimigi ütleb, teeb hea tuju muusikat. FeelGood’i mõnus muusikavalik koosneb erinevatest tuntumatest poplugudest. Eklektilises repertuaaris on kindasti igaühele midagi meeldivat. Bänd on 5-liikmeline ning bändil on mõnus, hoogne ning rütmikas kõla.

Foto: FeelGood

13. Underwater Blues Band 2436.00 €

Underwater Blues Band on sõpruskond, keda ühendab armastus Texas blues’i vastu. Tegelikult on see seltskond mänginud ka muid stiile, aga eesmärgiks on alati korralik blues’i pidu. Kõige meeldejäävamad sündmused on olnud Augustibluus, Tuletorni Kontsert Rannapungerjal ja Sõru Jazz.

Underwater Blues Band
Underwater Blues Band Foto: airiallvee.com

14. Lucky Jeans 2436.00 €

Lucky Jeans on lõbus ja tantsuline bänd, mis esitab töötlusi kuulsatest ning aegumatutest pophittidest rock’n’rollilikus võtmes. Lucky Jeans’i poolt esitatavas repertuaaris on äratundmisrõõmu igal generatsioonil, mistõttu Lucky Jeans ei jäta kedagi külmaks ning kutsub kõiki inimesi tantsuplatsil oma jalgu liigutama. Lucky Jeans’il on oma kindel fännibaas ning tagasiside on olnud rohkem kui positiivne.

Foto: Lucky Jeans

15. Estonian Dixieland Band 2304.00 €

Koosseis on paari aasta vanune ja ka pillimehed on noored, kuid muusikaliselt juba kõrgelt haritud. Nad peavad lugu teada-tuntud tantsu- ja kontsertmuusikast (dixieland, happy jazz, sving), mille hiilgeajad olid 20. sajandi alguses. Kostüümid on ajastule vastavad. Repertuaaris on enam kui kolme seti jagu lugusid, nii et saab peetud ka pikema tantsuõhtu. Samuti sobib orkester ka vastuvõttudel ja kontsertidel esinemiseks. Meeleolu on rõõmus!

Estonian Dixieland Band
Estonian Dixieland Band Foto: Facebook

16. Vajé 2300.00 €

DJ/Produtsent Hans Noormets ja laulja Stefan Airapetjan on elektroonilise tantsumuusika Eesti-Armeenia duo VAJÉ, kellel on ette näidata 2018. aasta Eesti Laulu 3. koht ning mitmeid saavutusi Eesti TOPi-nimekirjades.

Vaje: Stefan Araptejan ja Hans Noormets
Vaje: Stefan Araptejan ja Hans Noormets Foto: Instagram

17. Artjom Savitski Band 2300.00 €

Artjom Savitski on Eesti meeslaulja, kelle tuntus sai tuule tiibadesse teise kohaga «Eesti otsib superstaari» neljanda hooaja saates 2011. aastal. Praeguseks on artistil väljas arvukalt soolosingleid ja ka album «Valin ise oma tee». Sobib nii festivalidele, klubidesse, pulmadesse kui ka kammerõhtutele.

Artjom Savitski
Artjom Savitski Foto: Rauno Vahtre / Erakogu

18. Mahavok 2300.00 €

Mahavok on kõrge kullaprooviga pop-rock ansambel, kelle muusika kõlab jätkuvalt Eesti kontserdilavadel ja raadiojaamades . Mahavoki nime all esineti esmakordselt 1982. aastal koos legendaarse ansambliga Radar praeguses Tallinna ülikoolis.

Mahavok.
Mahavok. Foto: promo

19. Päris Anny 2300.00 €

Päris Anny on 2006. aastal Tallinnas moodustatud pop-rock ansambel.

Päris Anny
Päris Anny Foto: Facebook

20. Vennaskond 2300.00 €

Eestis legendi staatusesse tõusnud uusromantiline rockansambel Vennaskond tegutseb Tõnu Trubetsky eestvedamisel juba 1984. aastast. 1984. aastal Mustamäel asutatud ansamblilt on tänaseks ilmunud 34 albumit, 7 vinüülplaati ja 4 täispikka muusikafilmi. Alati vastuvoolu ujunud bänd sai ka oma nime planeedi traagilise tuleviku eest hoiatava George Orwelli allegoorilise raamatu «1984» järgi. 1991. aasta algul läks ansambel kaheks aastaks Soome pagulusse, tegeles intensiivse loominguga ja tõusis peale kodumaale naasmist kiiresti oma surematute hittidega nagu Insener Garini hüperboloid, Pille-Riin, Kopenhaagen jpt Eesti muusikataeva tippu. Vennaskond on kasvatanud üles põlvkondi, tema tuules on sõlmitud abielusid, eluaegseid sõprusi ja vannutud igavest truudust mustale lipule. Ansamblit on eksiilist naasmisest saati rüütanud salapära ja müstiline oreool. Bänd on andnud kontserte Indias, Saksamaal, USAs, Prantsusmaal, Poolas, Rumeenias, Rootsis, Soomes, Lätis jne. 

Vennaskond.
Vennaskond. Foto: Viktor Burkivski

21. C-Jam 2300.00 €

Neli meest, neli tooli, neli tšellot ja kaunis ning meeliköitev muusika. Tšellokvartett C-JAM on unikaalne kooslus meestest, kes ei karda avardada piire ja püstitada endale enneolematuid väljakutseid. Et nautida fantastilist muusikat, mille iga sõõm on ülimalt väärtuslik, peab seda oma kõrvaga kuulma ja oma silmaga nägema.

Tšellonelik C-Jam
Tšellonelik C-Jam Foto: promo

22. Boogie Company 2172.00 €

Boogie Company bändi võib nimetada Eesti rockabilly lipulaevaks! Erinevatel üritustel esitame rütme valsist rock´n´rollini. Bänd on esinenud nii Saksamaal, Soomes, Egiptusel, Lätis kui ka USA-s. Artistid tulevad kohale oma tehnikaga.

Boogie Company
Boogie Company Foto: promo

23. Frankie Animal 2040.00 €

Frankie Animal on jäiselt mahlane kui värskelt pressitud mojito reedesel hilisõhtul, täites ruumi enda ümber «täna võib kõike juhtuda...» tundega. Ühtaegu õrn ja jõuline, lummab see indiroki bänd publikut oma läbistava, kuid samas intiimse esinemislaadiga ning kõlapildiga, millest kuuleb mõjutusi Feistist Jack White’ini.

Frankie Animal
Frankie Animal Foto: Madis Sinivee

24. Lavassaare trio 2040.00 €

Miks trio ? Ühes korralikus trios on ikka kuus liiget ! Trio sündis loomulikult Lavassaares ja siis oligi ainult kolm liiget. Kuid aja möödudes kõik muutus... Tegemist on ühe viimase stiilseima väljaastunud koosseisuga. Stiili üldnimetajaks võib öelda 30ndate kontsert- ja tantsumuusika, kuid repertuaar on siiski väga mitmekesine ja sellest ei puudu ka tänapäeval tuntuks saanud lugusid. Repertuaaris on nii eesti- kui välismaakeelseid laule ja tantse.

Ants Nuut, Priit Aimla, Jaanus Jantson, Ado Kirsi ja Airi Allvee ehk Lavassaare Trio lahutamatu kaaslane on viks väljanägemine.
Ants Nuut, Priit Aimla, Jaanus Jantson, Ado Kirsi ja Airi Allvee ehk Lavassaare Trio lahutamatu kaaslane on viks väljanägemine. Foto: Urmas Luik

25. Via Torpeedo 2040.00 €

VIA (vokaalinstrumentaalansambel) TORPEEDO Selles bändis on aja jooksul mänginud nii mõnigi tuntud eesti pillimees, keda kõiki ühendab sõna Otsa kool. Sealt koolist käisid läbi nii õppijatena kui ka niisama bänditegijatena läbi kõik muusikud, kes viljelevad n.ö. kergemuusikat. Praegune koosseis koosneb eranditult väga headest oma ala meistritest.

Via Torpeedo
Via Torpeedo Foto: airiallvee.com

26. KRUUV 2020.00 €

Ansambel Kruuvi rõõmus ja eestikeelne muusika toob alati rahva tantsima. Kruuv sai suurema tuntuse saates Eesti Laul 2015.

Kruuv
Kruuv Foto: Erakogu

27. Ska Faktor 1852.00 €

Ska Faktor on Elvis Jakobson trummidel, Kalle Tetsmann bassil, Juss Kaarepere kitarril, Märt Ääremaa saksofonil, Peep Geraštšenko trompetil ja Taavi Otsus tromoonil ning laulul.

Ska Faktor
Ska Faktor Foto: Liis Treimann

28. Helen Adamson & Bänd 1776.00 €

Helen Adamson & Bänd on tempokas eestikeelset muusikat esitav hea-tuju bänd. Bänd esitab muusikat nii Eesti kullafondist, kuumadest 90-ndatest kui armastatud lugusid viimasest kümnendist. Kõik hitid tulevad esitusele 5-liikmelise elava bändi koosseisus. Bändi koosseisu kuulub vaieldamatult eesti noorte muusikute paremik.

Helen Adamson.
Helen Adamson. Foto: Helen Adamson/ Instagram

29. The New Murphy bänd 1776.00 €

Repertuaaris on kõik tantsuplatsile sobivad lood nii eestist kui ka välismaalt, alates standardtantsudest, ladina rütmidest kuni svingmuusikani välja. Kõik pillimehed on kõrgelt haritud muusikud. On osaletud nii kontsertidel kui festivalidel erineva pikkusega kavadega. Tantsuks mängitakse kuni 4 setti. Bänd sobib hästi nii suurematele kui ka väiksematele pidulikele üritustele (ballid, koolilõpupeod, pulmad, juubelid, furshetid, vastuvõtud). Bändillikmete kostüüm on pidulik - õhtukleit, smoking, tume ülikond.

The New Murphy
The New Murphy Foto: Truvalo

30. Laura Põldvere ja bänd 1710.00 €

Laura Põldvere ehk artist nimega lihtsalt LAURA Laura nimi kõlab tuttavalt. Ta on võitnud peaaegu kõik võimalikud laulukonkursid ning edukalt figureerinud muusikamaailmas nii jazz-, eksperimentaal- kui popartistina. Viimasena lausa niivõrd edukalt, et temast on saanud möödunud aastakümne enimmängitud artist Eestimaa raadiojaamades. Kahtlematult muljetavaldav fakt, kuid Laura ei ole lasknud end sellest häirida. Tema peamine tegutsemapanev jõud on kannatamatu soov saada paremaks ning pakkuda kuulajatele mitmekülgset muusikat – mille muuga siis veel seletada muusika õppimist nii Eestis, Ameerikas kui Saksamaal.

Laura Põldvere.
Laura Põldvere. Foto: Kanal 2/ «Kuldvillak»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles