Vandeadvokaat Greinoman selgitab, miks ta «Kuuuurija» kaubamärgi kaaperdas: avalikkust ootab suur üllatus! (9)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lust
Katrin Lust Foto: TV3

Augustis tuli avalikuks skandaalne seik, et vandeadvokaat Maksim Greinoman tahab endale saada «Kuuuurija» kaubamärki, mida avalikkus seostab eelkõige saatejuht Katrin Lustiga. Greinoman selgitas nüüd Elu24-le, miks ta seda tegi ja andis vihje oma plaanide kohta? 

Greinoman esitas «Kuuuurija» kaubamärgi registreerimistaotluse Euroopa Liidu Patendiametisse juba mais. Vandeadvokaat ütles, et igasugused takistused ja piirangud selle kaubamärgi registreerimiseks puudusid ning seega pole tema tegevuse õiguspärasuses kahtlustki. 

«Kui kaubamärki ei ole varem registreeritud, on tegemist täiesti õiguspärase käitumisega, mis ei saa seetõttu olla ka kuidagi ebaeetiline,» kinnitas Greinoman ja vastas ühtlasi Katrin Lusti süüdistusele, et tema selline käitumine, kuigi ei ole keelatud, on siiski ebaeetiline.

Maksim Greinoman
Maksim Greinoman Foto: Greinoman portaal

Advokaadi hinnangul on ebaeetiline hoopis saatejuh Lusti enda käitumine. «Kui üldse otsida kuskilt ebaeetilisust, siis kuidas hinnata seda, et keegi peab enda omaks kaubamärki, mida ta kunagi ise registreerinud pole. Ja ei ole muide ka riigilõivu tasunud. Võib-olla on praegu asjakohasem arutleda pigem selle üle, kas preili Lust oma suuri kasumeid teeniva produktsioonifirma juhina püüab nüüd ebaeetiliselt avalikkusega manipuleerida?»

Lust sõnul on selline süüdistus alusetu ja pahatahtlik ning tema tahab teada, kas Greinoman ikka tohib olla advokaat. Advokatuurile on esitatud kaebus ning oktoobris toimuval istungil arutatakse, kas Greinomani käitumine on olnud eetiline. «Advokatuuril on ka oma eetikakoodeks, minu arvates on Greinoman eksinud paljude punktide vastu,» märgib Lust.

Greinoman omakorda viitas vahejuhtumile, mis leidis aset pärast seda, kui avalikkus sai kaubamärgi registreerimise taotlusest teada. 

Tema sõnul kõndis Lust oma kaameraga advokaadibüroosse ning korraldas igati õiguspärasest kaubamärgi registreerimisest oma saate uue hooaja turunduskampaania. «Ma tõesti ei vaata televiisorit kuigi palju ning tõtt-öelda jääb mulle arusaamatuks, miks preili Lust on nii veendunud, et kõik peavad tema saadet teadma. Internetis on palju meelelahutust ja kaasaja inimesel ei ole tarvidust telekat vaadata.» 

Katrin Lust.
Katrin Lust. Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Lust peab naeruväärseks süüdistusi, et tegu on turunduskampaaniaga. Saatejuht märgib, et tema ja TV3 on kulutanud vaidlustamise peale tuhandeid eurosid rohkem kui kulub kaubamärgi registreerimise taotlusele.

«Kuuuurija» kaubamärgi registreerimise taotlus on sisse antud kolmes klassis ning telesaateid sisaldab neist klass ET-41. Ülejäänud klassifikatsioonid puudutavad veel kõikvõimalikke reklaamiteenuseid, arvamusküsitlusi, ajakirju, plakatite ja müürilehtedeni välja ning seda üle kogu Euroopa.

Greinoman jääb oma motiividest rääkides ikka veel kidakeelseks, kuid lubab suurt üllatust: «Nii et kitsalt seose tõmbamine ühe pisikese Euroopa riigi ühe telekanali ühe saatega on… ütleme, mania grandiosa. Äriplaani koostamisega tegelevad teised inimesed ja ma saan kinnitada, et avalikkust ootab suur üllatus.»

Küsimusele, kui kaugel kaubamärgi registreerimine on, vastas Greinoman: praegu kontrollitakse alles, et kas Lusti advokaadi vastulause vastab vorminõuetele. See võtab veel aega.

Lust on kindel, et kuna Greinoman ise ilmselgelt äritegevusega ei tegele, siis peavad tema taga olema salajased isikud. «Kuuuurija» nimest ei kavatse saatejuht kümne küünega kinni hoida ja on valmis sellest loobuma, kui vaidlus peaks liiga kulukaks minema.

KES ON MAKSIM GREINOMAN?

Maksim Greinoman on vandeadvokaat büroos Greinoman & Co, mis on asutatud 2007. aastal. Büroo on spetsialiseerunud keskmise suurusega ettevõtete ja nende omanike teenindamisele. «Meie kirg on kohtuvaidlused, sealhulgas täite- ja pankrotimenetlustega seotud vaidlused,» on büroo kodulehel kirjas.

Vandeadvokaat Maksim Greinoman lõpetas 2000. aastal Tartu Ülikooli ning kolm aastat hiljem Manchesteri Ülikooli. Kodulehe andmetel läbis ta hiljem praktika Londoni advokaadibüroos Middleton Potts, mis on nüüdseks osa advokaadibüroost Hill Dickinson.

Greinomanil on pikaajaline kogemus äriklientide nõustamises ja nende esindamises kohtuvaidlustes. Tema napp vaba aeg kulub vabas õhus jalutamisele ja laskmisele.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles