Vau! Eesti fotograaf Indrek Galetin pildistas maineka ajakirja esikaane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja "Gay Times" oktoobri esikaas.
Ajakirja "Gay Times" oktoobri esikaas. Foto: Indrek Galetin/Gay Times

Indrek Galetin (30) on Eesti fotograaf, kes lisaks kõrgele tehnilisele tasemele ka kõrgelt kontseputualiseeritud loomingut teeb. Juba mõnda aega Londonis tegutsev noormees on saanud ajakirja «Gay Times» oktoobri numbri kaanefoto autoriks. 

Indrek Galetin on tunnustuse eest väga tänulik: «Ilma igasuguse kahtluseta on pildistada nii ikoonilises väljaande jaoks, mis on tegutsenud juba üle 34 aasta, kindlasti suurepärane võimalus ja suur au. Ma arvan, et paljud fotograafid oleksid väga uhked kui nende töid sellisel tasemel hinnataks.» 

Vestlusest Indrekuga selgub, et kaanestaar Munroe Bergdorf võttis temaga isiklikult ühendust, et pildistamiseks pakkumist teha. Munroe on briti aktivist ja modell. Ta on esimene transsooline modell briti L'Oreali reklaamnäona. LGBTQ+ kogukonna jaoks on tegemist suuri muutusi loonud persooniga, kes on hääleks paljudele vähemustele. 

«Ma olen äärmiselt tänulik sellise tunnustuse eest. See on kindlasti midagi enamat kui lihtsalt järgmine samm minu karjääri edendamisel. Ma olen seda võimalust väga kaua oodanud ja selle nimel aastaid ränka vaeva näinud,» kirjeldab oma tundeid saabunud tunnustuse osas Indrek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Check out the October 2018 issue of @gaytimesmag, the most influential and well-respected queer publication in the world, to see my new work! . It's a highlight of my career so far and I feel honoured - it's a privilege for me to be involved with and to shoot a cover for such an iconic magazine. I really hope that you enjoy the interview and the images of the stunning @munroebergdorf . A huge thank you to all at @gaytimesmag for the wonderful issue ❤️ . @munroebergdorf in conversation with @leomieanderson As told to: @wjconnolly Fashion: @kyledevolle Hair: @jembomb Makeup: @biancaspencermua BTS video: @yrstrulytom Photography equipment: @teamwork_photo Location: Extreme WOW Suite at @wlondonhotel . Thank you to all who go out and get a copy or buy it at gaytimes.co.uk/buy via link in my bio! ??❤️ . #gaytimes #gaytimesmagazine #magazine #published #munroebergdorf #indrekgaletin #galetin #shotbygaletin #london #whotellondon #kyledevolle #kyledevollestyling #biancaspencermua #teamworkphoto #phaseone #mediumformat #cover #transgender #woman

A post shared by Indrek Galetin (@indrekgaletin) on

Indrek on aastaid kõvasti vaeva näinud, et fotograafina läbi lüüa. Oma esimese fotoka sai ta juba teismeeas ning vanaema julgustusel oma hobi karjääriks süvendanud. Enim meediatähelepanu pälvis tema näitus «Amour-Vahet pole», kus mustvalgetel aktifotodel poseerivad mitmed erineva orientatsiooniga kuulsad eestlased. Kuu aega pärast näituse avamist pandi kõik fotod heategevuslikule netioksjonilel. Oksjoni müügitulu 123 000 krooni annetas Galetin MTÜ AIDSi Ennetuskeskusele.

Paljutõotav algus edukaks karjääriks on Indreku jaoks kindlasti tehtud, kuigi konkurents on suur, eriti keeruline on läbi lüüa näiteks Londonis. Tuleviku osas jääb Indrek tagasihoidlikuks ja sõnab: «Ma ei avaldaks oma unistusi enne kui nad on teoks saamas. Hindan igat võimalust väga kõrgelt ja loodan siiralt, et sarnaseid pakkumisi tuleb peagi veel.»

Õnnitlused kauni foto puhul!

Lühikest kokkuvõtet artiklist Munroe Bergdorfiga ja fotosid vaata SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles