Krimijuhtumeid Oktoberfestilt: itaallane filmis seelikualuseid ja tailanna kasutas kingakontsa relvana (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoberfest 2018
Oktoberfest 2018 Foto: EPA/Scanpix

Saksamaal Baieris algas 22. septembril kuulus õllefestival Oktoberfest, mis kestab 7. oktoobrini. Saksa politsei teatel ei ole ka sel aastal see sündmus möödunud kakluste ja ahistamisteta ning on isegi üks oletatav vägistamine.

Saksa meedia teatel ei oska osa festivalikülalisi viisakalt käituda, pannes toime seksuaal- ja vägivallakuritegused.

Juba esimesesl päeval pidas politsei kinni 30-aastase itaallase, kes filmis väikese kaameraga naiste seelikualuseid.

Oktoberfest 2018
Oktoberfest 2018 Foto: CHRISTOF STACHE / AFP/Scanpix

Kaks Münchenist pärit meest, 24- ja 43-aastane, käperdasid noore rootslanna rindu ja alakeha. Politsei võttis ka need mehed kinni.

Festivali teisel päeval tekkis 21-aastasel joobes afgaanil tüli Oktoberfesti turvajatega. Turvamehed kutsusid politsei ja vägivaldne mees suruti maapinnale. Afgaan hammustas siis ühte politseinikku jalast, tekitades talle vigastuse.

Oktoberfest 2018
Oktoberfest 2018 Foto: EPA/Scanpix

Purupurjus austraallane tuigerdas ja oleks õlletelgis peaaegu kukkunud, haarates ta läheduses olnud 20-aastasel sakslannal rinnast. Teisel lähedal olnud naisel tõmbas ta seljas olnud rõiva katki, jättes naise poolalasti. Politsei viis mehe kainenema.

Oktoberfest 2018
Oktoberfest 2018 Foto: CHRISTOF STACHE / AFP/Scanpix

22. ja 23. septembri vahelisel ööl võis Oktoberfestil olnud soomlanna langeda vägistamise ohvriks. Festivali turvatöötaja nägi, kuidas 25-aastane sakslane väljus põõsastest, kergitades oma nahkpükse jalga ja pannes nööpe kinni. Turvatöötaja leidis põõsastest 21-aastase soomlanna, kes oli teadvuseta. Tal ei olnud peaaegu mitte midagi seljas. Politsei võttis kahtlusaluse mehe kinni, kuid lasi ta hiljem vabaks. Juhtumit uuritakse.

24. septembri hilisõhtul leidis aset juhtum viie Tai turistiga, kes tahtsid festivalialalt sõita majutuspaika. Nendega oli kaasas saksa-tai abielupaar, kelle juures nad ööbisid.

Kuna need seitse inimest olid väga purjus, ei olnud taksojuht nõus neid sõidutama. 56-aastane sakslane, tema 55-aastane Tai päritolu naine ning viis tailast ründasid taksojuhti, kes sai vigastada. Tailanna kasutas relvana kõrge kontsaga kinga.

Kõrge kontsaga kingad. Pilt on illustreeriv
Kõrge kontsaga kingad. Pilt on illustreeriv Foto: MAVRIXONLINE.COM / MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

Taksojuh teatas juhtunust politseile, juhtumit uuritakse.

Politsei teatel on festivali veel poolteist nädalat ees ja arvatavalt leiab veel kuritegusid aset.

Möödunud aastal külastas Oktoberfesti 6,2 miljonit inimest. Politsei andmetel leidis siis aset 314 vägivalla- ja 67 seksuaalkuritegu.

Oktoberfest
Oktoberfest Foto: EPA/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles