TOP 30 kõige kõrgemat esinemistasu küsivat sooloartisti Eestis (7)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas täna MyHits Awardsil üles astuv lauljanna magas sisse?
Kas täna MyHits Awardsil üles astuv lauljanna magas sisse? Foto: Pilt videost

Eesti on laulurahvas ja muusikuid on meil siin palju. Nii mõnegi jaoks on tegu ainukese sissetulekuga, seega tuleb vaadata, et kui kuskile esinema minna, siis saab ka selle eest korraliku tasu. 

Muusikuid ja muusika tegijaid on igasuguseid, alates lauljatest, lõpetades diskoritega. Siin nimekirjas on kõike ja kõiki.

TOP30 nimekiri on kokku pandud Artist3 lehekülje andmete põhjal. Nimekirjas on ära toodud ühe õhtu esinemistasu.

1. Arop 3360.00 €

Uku Arop tuntakse ka lavanimega Arop. 2013 komeedina lavadele kihutanud räppar on Eesti üks hinnatumaid ja parimaid MC’sid Eestis läbi aegade.

Arop, vanasti tuntud kui Suur Papa.
Arop, vanasti tuntud kui Suur Papa. Foto: Konstantin Sednev

2. Elina Born 2700.00 €

Elina Born on Eesti Otsib Superstaari saatest tuntuks saanud laulja, kes on särava tähena vallutanud Eesti lavasid. Lisaks sellele esindas Elina Eestit 2015. aastal ka Eurovisioonil koos Stig Rästaga looga «Goodbye to Yesterday». 2018. aastal liitus Elina plaadifirmaga Universal Music ning on jätkamas oma muusikukarjääri eestikeelsete lugudega. Elina: «Olen varem eestikeeles laulmist peljanud kuna austus oma emakeele vastu on olnud nii suur ja pole kuidagi leidnud lugusid kirjutades õigeid sõnu. Nüüd tunnen, et olen selleks valmis ning ootan põnevusega, mida tulevik toob.»

Elina Born ja MyHitsi Lendahv. Элина Борн, MyHits Awards
Elina Born ja MyHitsi Lendahv. Элина Борн, MyHits Awards Foto: promo

3. Uudo Sepp 2106.00 €

Uudo Sepp on laulja ja laulukirjutaja Saaremaalt. Uudo tõusis komeedina Eesti muusikamaastikule võites 2018. aastal saate «Eesti otsib superstaari.» Akustilises setis pakub ta mõnusat romanssi ja ka iseäralikku improvisatsiooni, kus laulab sellest, mida näeb ja vahel ka sellest, millest soovitakse. Näiteks improviseerib sünnipäeva laule või siis laulab hetkedest, mis on meelierutavad. 

Uudo Sepp.
Uudo Sepp. Foto: TV3/Promofoto

4. Beebilõust 1740.00 €

Beebilõust on Eesti üks hinnatuim ning skandaalseim luuletaja ja räppar, kes ei vaja pikemat tutvustust

Beebilõust Narvas
Beebilõust Narvas Foto: Konstantin Sednev

5. Getter Jaani 1644.00 €

Getter Jaani tähelend algas «Eesti otsib Superstaari» telesaatest. Selle saate ajaloo noorima finalistina jäi ta silma kui särav päikesetüdruk ning oli kohtunike lemmikuks. Pärast seda alustas ta värske artistina koostööd agentuuriga Moonwalk. Eestit 2011. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel esindanud noor lauljatar on tänaseks välja andnud neli stuudioalbumit ning kogub üha kuulsust ka rahvusvahelisel muusikamaastikul.

Getter Jaani
Getter Jaani Foto: Andrei Ozdoba

6. Eleryn 1630.80 €

Eleryn on 22 aastane lauljatar, kes alustas oma soolokarjääri 2017. aasta kevadel, mil ilmus tema esimene singel «Möödapääsmatu». Koostöös Eleryniga oleme välja töötanud 90 minutilise kaasahaarava ja hoogsa kontsertkava, mis on sobilik kliendiüritustele, jõulupidudele, juubelitele, ettevõtte suvepäevadele ja konverentsidele. Eleryni bänd loob sündumusele positiivse emotsiooni ja rõõmsa meeleolu. Lisaks noorele, energiast pakatavale artistile on laval profesionaalsetest muusikutest koosnev bänd. Samuti lisavad showle effekti juurde kuumad tantsijatarid, kes kannavad silmapaistvalt kauneid kostüüme. Kava sisaldab nii moodsaid hitte raadioedetabelitest kui ka vanemaid pärle, mis on kõigile teada-tuntud. Laulud kõlavad nii eesti kui ka inglise keeles.

Eesti lauljanna Eleryn
Eesti lauljanna Eleryn Foto: promo

7. The Boondocks 1572 €

Eesti stiilseima indie-bändi The Boondocks helikeel on sügav ja jõuline, mida rikastavad rivieralikud kerged ja värsked meloodiad. Nende indie-printside varamusse kuulub kolm täispikka albumit: «USB» (2014), «Thriller» (2016), «How To Build A Love Bomb» (2018). Bänd on teeninud kõrgeid kohti muusikaedetabelites, eeskätt hittidega «U and Me» ja «Plastic Century». Raadio 2 omistas neile Aastahitt 2016 galal Aasta Uue Tulija tiitli ning 2017. aasta Tallinn Music Week'i publik valis The Boondocksi enda lemmikartistiks.

The Boondocks.
The Boondocks. Foto: Maris Savik

8. Punktract 1404.00 €

Alternatiiv hip-hop ja elektroonika. Korraliku produktsiooniga live nõudlikule maitsele.

Punktract
Punktract Foto: Facebook

9. Sissi Nylia Benita 1242.00 €

«Eesti otsib superstaari» finalist.

Sissi Nylia Benita
Sissi Nylia Benita Foto: Konstantin Sednev

10. Andres Puusepp 1214.40 €

Eesti Nr.1 Dj aastatel 2017 ja 2018.

Andres Puusepp
Andres Puusepp Foto: Erlend Štaub

11. Jana Kask 1180.00 €

Jana esineb akustilise kavaga kuni 90min. Akustiline kava sobib eriti hästi pidulikule firmaüritustele, restoranidesse, mõisatesse ja kirikutesse.

Jana Kask.
Jana Kask. Foto: Rene Lutterus

12. Jaan Sööt 1104.00 €

Jaan Sööt on Jäääär solist ja esitlusele tulevad Jaani parimad akustilised muusikapalad.

Jaan Sööt.
Jaan Sööt. Foto: Mihkel Maripuu

13. Jüri Homenja 1104 €

Jüri Homenja on tuntud eesti artist, kes on mänginud üle eesti sünnipäevadel, pulmades, festivalidel ja erinevatel muudel üritustel. Artisti tuntumad lood on Minu elu, Klaver, Marylin, Las lendab aeg. Hinna sees on ka helitehnika kuni 200-le inimesele.

Jüri Homenja.
Jüri Homenja. Foto: parnupostimees.ee

14. Merilin Mälk 1062.00 €

Merilin on rõõmus saare neiu, kes avastas endas muusikaande mõned aastad tagasi. Edasi järgnes huvi võtta osa saatest «Eesti otsib Superstaari» , kus saavutas 3. koha. Merilini repertuaari kuuluvad enamasti kaverid. Tema esitustes leiab energilisust, nooruslikkust ja ka südamlikku lähenemist.

Merilin Mälk (kollases)
Merilin Mälk (kollases) Foto: TV3

15. Airi Ojamets 966.00 €

Airi Ojamets on Eesti kantrimuusika kuninganna.

Airi Ojamets.
Airi Ojamets. Foto: Peeter Langovits

16. Mia 944.00 €

MIA esitab kontserditel lisaks enda lugudele ka erinevaid pop-covereid. Laulan nii eesti, inglise kui ka vene keeles. Lisaks neile keeltele valdab hispaania, norra ja flaami keelt. Laulma hakkas ta algkoolis ning muusikakoolis õppis kannelt. Soololauluga tegeles tõsisemalt põhikoolis Meero muusikus. Edasi õppis Mia laulu- ja tantsukoolis W.A.F Maikeni juhendusel. Ta on osalenud Linnahalli muusikalis «Tuhkatriinu». 

Mia.
Mia. Foto: Margit Selg

17. Erki Sarapuu 897.00 €

Üle 20 aasta kogemust Eesti ja rahvusvahelises meelelahutuses. Dj, õhtujuht, projektijuht.

Erki Sarapuu
Erki Sarapuu Foto: Erlend Štaub

18. Meisterjaan 828.00 €

Meisterjaan loob hüpnootilisi helimaastike, viib kuulajad transsi ja paneb nad tantsima, kasutades selleks parmupille, oma häält, looperit, sünte, sekventsereid, helieffekte ja kitarri.

Meisterjaan
Meisterjaan Foto: Youtube / Kuvatõmmis

19. Margus Vaher 826.00 €

Margus Vaher on tuntud Eesti laulja, kes on võitnud Kaks takti ette saate ja tegelenud professionaalse muusikuna üle kümne aasta. Selle aja jooksul on ta andnud üle 900 kontserdi erinevates koosseisudes.

Margus Vaher
Margus Vaher Foto: puhkaeestis.ee

20. Anet Vaikmaa 826.00 €

Anet Vaikmaa on ansambel Mahavok solist ja võimalus pakkuda akustilise kavaga head meeleolu igale maitsele. Kontserditel astub ülesse erinevate pop-coveritega nii Eesti- kui ka Inglisekeeles.

Anet Vaikmaa
Anet Vaikmaa Foto: Erakogu

21. Jennifer Marisse Cohen 826 €

Värskelt Eesti otsib Superstaari saates tuntust kogunud Jennifer Marisse Cohen võlub publikut oma siira olemise ning erilise häälega. Jennifer esineb koos Luisaga ja meeldiv elamus on garanteeritud läbi hingestatud akustilise muusika, kus võib kuulda läbiaegade suurimaid hitte kui ka tänapäeva edetabelite muusikat.

Jennifer Marisse Cohen
Jennifer Marisse Cohen Foto: Madis Sinivee

22. Emili Jürgens/Emily J 826 €

Koostöös WATEVA looga «My Love 2 U» palju tuntust kogunud laulja ja laulukirjutaja Emili Jürgens (artistinimega Emily J) esineb akustilise repertuaariga kontserdil kaveritest kuni originaallugudeni.

Emili Jürgens
Emili Jürgens Foto: Meelis Meilbaum

23. Anette Maria Rennit 767.00 €

Eesti otsib superstaari 2018 finalist.

Anette-Maria Rennit.
Anette-Maria Rennit. Foto: TV3

24. Kéa 767 €

Kéa on muusikasõbrale ennekõike tuttav looga «Lonely boy», millega lauljatar jõudis eestlaste teadvustesse Eesti Laulu finaalkontserdi kaudu. Lisaks on lavanime Kéa taha peituv Ketter Orav osalenud saates Eesti Otsib Superstaari.

Ketter Orav
Ketter Orav Foto: TV3

25. Helen Adamson 759.00 €

Helen Adamson duo esitab kauneid lugusid armastusest, mis olulisi hetki veelgi imelisemaks muudavad. Tegemist on akustilise esinemisega ja esitab Helen lisaks omaloomingule akustilises võtmes erinevaid tuntud hitte nii Eestist kui välismaalt.

Helen Adamson.
Helen Adamson. Foto: Mailiis Ollino /Scanpix

26. Inger 767.00 €

Inger Fridolin on Eesti laulja/laulukirjutaja. 2017. aasta sügisel osales ta Noortebändi finaalis, artistinimega INGER ning samal aastal pälvis Raadio2 «Aasta Demo» tiitli looga «Again». Ingeri muusika on inspireeritud loodusest ja teda ümbritsevatest inimestest, mis esinevad ka tema akustilistes lauludes. Artist kirjutab nii eestikeelseid kui ka inglisekeelseid laule.

Inger
Inger Foto: Andres Raudjalg

27. Artjom Savitski 708.00 €

Artjom Savitski on Eesti meeslaulja, kelle tuntus sai tuule tiibadesse teise kohaga «Eesti otsib superstaari» neljanda hooaja saates 2011. aastal. Praeguseks on artistil väljas arvukalt soolosingleid ja ka album «Valin ise oma tee».

Artjom Savitski
Artjom Savitski Foto: Erakogu / Artjom Savitski

28. Maria Volmer 708.00 €

Maria Volmer on Tallinnast pärit sooloartist, kelle kaasahaaravad live'd kitarristiga ei jäta kunagi kedagi külmaks. Nii taustaks kui tantsuks, coverid ja originaalmuusika.

Lauljatar Maria Volmer.
Lauljatar Maria Volmer. Foto: Promopilt

29. DJ Ahto Kalda 708.00 €

DJ/Õhtujuht aastast 1994. Mitmete ööklubide ning festivalide eestvedaja.

Leveli eestvedajad Kevin Amon ja Ahto Kalda.
Leveli eestvedajad Kevin Amon ja Ahto Kalda. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

30. DJ Märt Rannamäe 690.00 €

Legendaarne diskor, kes esimest korda haaras raadiomikrofoni 1991 aastal. 1993 aastal oli ta Raadio 2 üks armastatumaid ja populaarsemaid saatejuhte. Tema juhitud tervitustesaade oli üheksakümnendate keskel Eesti raadiomaastiku kuulatavaim saade. 90ndatel ei möödunud ainsatki nädalavahetust, kus teda riigi populaarsemates ja vähem populaarsemates tantsukohtades näha ja kuulda poleks olnud.

Märt Rannamäe
Märt Rannamäe Foto: Raadio Hit FM

Märkuseks neile, kes ei tea. Need esinemistasud ei lähe enamus juhtudel täielikult artistile. Esinemistasud jaotatakse ära terve tiimi vahel, kelle hulka kuuluvad nii artist ja teda esindav agentuur. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles