Miks jätkatakse «Kodutundega» ka pärast traagilist sündmust? (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2e saates «Hommik!» oli üheks saatekülaliseks «Kodutunde» produtsent Kristi Nilov, kes rääkis, miks pärast Signe Lahteina traagilist surma «Kodutundega» ikkagi jätkatakse. 

Heategevuslik saade «Kodutunne» on tegutsenud juba ligi kaheksa aastat ja selle aja sisse mahub rohkelt nii rõõmu kui ka kurbust. Kurbust on olnud palju, sest sel kevade tabas saate meeskonda väga suur õnnetus, kui saatejuht Signe Lahtein traagiliselt hukkus. 

Ka «Hommiku!» saatejuht Robert Rool uuris produtsendi käest, miks saatega ikkagi jätkatakse. ««Kodutundel» on olnud väga rasked ajad. Kas teil ei ole olnud endal mõtet, et võib-olla nüüd ei tegeleks enam teiste aitamisega. Lõpetame selle pulli ära, oleme teinud ka ja aitab?» uuris ta.

«Jah, aga me oleme ju kodutunne. Kodutunne ütleb nagu kõike. Ka teie kodudes peab olema kodutunne ja kodudes juhtubki väga erinevaid asju,» sõnas «Kodutunde» produtsent Kristi Nilov. 

«Meid tabas ka kevadel väga suur õnnetus, mis näitab ka seda, et me oleme lihtsalt inimesed ja ka meid võib tabada õnnetus,» lisas naine. 

«Ja sellest tuleb üle olla, kas just üle olla, aga tulebki kurvastada. Ma pigem arvan, et kui on vaja kurvastada, siis on vaja kurvastada. Ei ole nii, et saa nüüd üle ja aeg parandab kõik haavad. Tegelikult see nii ei ole.»

«Ja nüüd, seda enam, kui me oleme ise seda kogenud – me kogeme seda tänase päevani, sest see läheb kogu aeg ju hullemaks,» sõnas Nilov.

«Nüüd me oskame seda hinnata natuke teistmoodi. Kui sa satud kellegi koju, kellel on juhtunud selline õnnetus ja olemegi sattunud ka sellel aastal, siis sa vaatad seda asja natuke teise pilguga  – kuidagi läbi oma kogemuse.»

«Sa tunned seda valu ja võib-olla oskad õigemaid asju öelda, kuigi tegelikult ei pea midagi ütlema, tuleb olemas olla.  Meie oleme olemas, sest seda ju peab tegema. Tihti me oleme ju suhteliselt viimane võimalus,» sõnas «Kodutunde» produtsent.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles