Paavst tegi kirikut puudutavate ahistamisskandaalide osas avalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: Eero Vabamägi

Paavst Franciscus tunnistas teisipäeval Tallinnas Kaarli kirikus peetud noortekohtumisel, et katoliku kirikut raputanud seksuaalse väärkohtlemise ja rahaskandaalid peletavad inimesi kirikust eemale ning seetõttu peab kirik muutma oma käitumist, kui tahab tulevasi põlvkondi enda juures hoida.

«Neid pahandavad seksuaalsed ja majanduslikud skandaalid, millele ei vastata selge hukkamõistuga, samuti meie valmisolematus noorte inimeste elusid ja tundlikkust tõeliselt hinnata, ning passiivne roll, mida neile omistame,» rääkis katoliku kiriku pea kõneldes noortest, kes võõrduvad kirikust.

«Kui meie, täiskasvanud, keeldume tunnistamast mõnd ilmselget olukorda, siis öelge meile otse: «Kas te siis ei mõista?» Mõned otsekohesemad teie seast võiksid isegi öelda: «Kas te siis ei taipa, et keegi ei kuula teid enam ega usu seda, mida tahate edastada?» Meie ise peame muutuma; peame mõistma, et tahtes teie kõrval olla, peame muutma mitmeid olukordi, mis teid viimaks eemale tõukasid,» ütles paavst Franciscus.

Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: Max Rossi / Reuters / Scanpix

«Tahame neile vastata; nagu te ise väljendasite, tahame olla läbipaistev, külalislahke, aus, inimestele avatud, suhtlev, ligipääsetav, rõõmus ja interaktiivne kogukond,» ütles Franciscus.

Paavst Franciscus saabus teisipäeva hommikul Eestisse ühepäevasele visiidile, mille käigus ta pidas Kaarli kirikus oikumeenilise noortekohtumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles