Koolikiusamise tagajärjel endalt elu võtnud poisi surnukeha avastas tema noorem õde

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14-aastane Bradley John
14-aastane Bradley John Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Koolikiusamise tagajärjel endalt elu võtnud poisi isa rääkis intervjuus, kuidas poisi õde oli see, kes venna leidis. 14-aastane poiss poos end kooli WC-s üles.

14-aastane Bradley John võttis endalt kaks nädalat tagasi elu. Pärast seda, kui tema õde, 12-aastane Danielle kuulis, et ta vend ei ilmunud Lõuna-Walesis rooma-katoliku taustaga St John Lloyd koolis tundi, läks tüdruk koheselt poiste WCsse teda otsima. See oli koht, kuhu Bradley end korduvalt kiusajate eest oli peitnud, kirjutas Metro.

Aga kui ta püüdis WC-sse siseneda, kuulis ta teiselt poolt ust venna mobiiltelefoni helisemas. Poisid sõbrad püüdsid talle helistada, et teda leida. Bradley isa rääkis Briti hommikuprogrammis «This Morning», kuidas 12-aastane tüdruk teavitas koheselt kooli personali, et nad WC-ukse lahti teeksid.

14-aastane Bradley John
14-aastane Bradley John Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Byron John rääkis: «Danielle teadis koheselt kuhu minna, sest Bradley peitis end kogu aeg sinna. Kõige õudsam oli see, et ta kuulis venna telefoni helisemas, kuna see oli ikka veel tema kotis. Ta kutsus kaks koolis töötavat inimest, et nad ukse lahti teeksid, aga nad ei läinud sisse. Daniell oli pöörases seisus.»

Byron lisas: «Kiirabi oli uskumatu, sest Bradley oli seal vähemalt tund aega, aga nad ikka püüdsid teda elustada. Nad püüdsid seda poolteist tundi. Aga kohe kui ma teda nägin, teadsin ma, et ta oli läinud.»

Bradley sai veel mõned nädalad enne oma surma hüperaktiivsuse vastu ravi. Byron rääkis, et poisi terviseprobleemid tegid temast kiusajatele hea sihtmärgi, ja selgitas, kuidas ta oli enne lihavõtteid närvivapustuse saanud.

«Ta ei olnud tavaline. Ta julges olla erinev. Tema hüperaktiivsuse häire ajas ta kergemini vihale. See tekitas temas tihti närvivapustust. See tegi ta tundlikuks ja ta võttis paljud asjad südamesse,» rääkis isa. «Ta tahtis, et kõik armastaksid teda, ja ma arvan, et kui inimesed tema vastu vastikult käitusid, siis ta ei saanud aru miks,» lisas Byron.

53-aastane pereisa on varasemalt öelnud, et ta plaanis kooli ametliku kaebuse esitada ja nõudis direktori Ashley Howellsi tagasiastumist. Isa kritiseeris kooli kiusamise vastast poliitikat ning õppejõude suutmatust märgata, mis nende silmade all toimub.

Isa lisas, et kool ei ole neile kordagi helistanud ja küsinud, kuidas Danielle'ile läheb. Tüdrukul on pärast venna surnukeha leidmist väga raske olnud. Piirkonna volikogu esindaja ütles, et nad hakkavad poisi surma tagamaid uurima ning pakuvad perele omalt poolt igakülgset abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles