Koerte poolt puretud 11-aastane poiss paraneb jõudsalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Barkley paraneb jõudsalt
Lewis Barkley paraneb jõudsalt Foto: Kuvatõmmis

Väike poiss on pärast võõraste koerte rünnakut niivõrd traumeeritud, et tema perekond otsustas oma lemmikloomad uude koju anda.

11-aastane Lewis Barkley sattus koerte rünnakute ohvriks selle aasta juunis Merseyside'is Inglismaal, kui kaks koera teda mööda parki ringi lohistasid. Tema perekond on nüüd jaganud sotsiaalmeedias poisist pilti, kus teda haiglass ravitakse. Seda tehti selleks, et leida üles poissi rünnanud koerad ja nende uus omanik, vahendas Metro.

Lewis Barkley pärast rünnakut haiglas
Lewis Barkley pärast rünnakut haiglas Foto: Kuvatõmmis

Poiss oli pärast puremist niivõrd traumeeritud, et tema pere oli sunnitud oma kahele koerale uue omaniku leidma. 

72-aastane Frederick Farnsworth tunnistas, et on rünnaku sooritanud koerte omanik. Mees lisas, et ta ei suutnud koertega väljas olles nende üle kontrolli hoida ning koerad panid plehku ja ründasid poissi. Mehele määratakse karistus järgmisel kuul.

Aga sellega ei ole probleemid lõppenud. Kuigi Frederick Farnsworth oli koerte omanik siis, kui rünnak toimus ja tema on see, kes peab seaduse ees vastutama, siis on praeguseks selgunud, et Farnsworth andis koerad uuele omanikul. Politsei peab nüüd koerad ja uue omaniku üles leidma, et otsustada, mis nendega edasi teha.

Intsidendi ajal vastutas koerte eest Fredrick Farnsworth
Intsidendi ajal vastutas koerte eest Fredrick Farnsworth Foto: Kuvatõmmis videost

Lewis kasvas üles koos viieaastase Saksa lambakoera Scarletti ja seitsmeaastase labradori Rubeniga. Pärast rünnakut on koerad aga pere juurest ära viidud. Tema isa Josh Shields sõnas: «Lewis tuli minuga kaasa kui me nad kutsikatena adopteerisime, tema tegelikult valiski labradori välja.»

«Minu väike tütar on ka koerte suur fänn ja siiamaani igatseb neid. Ta ei mõista, miks neid enam ei ole,» lisas isa.

Josh ütles, et poiss süüdistab kõiges ennast. «Me pidime oma koerad ära andma ja see on talle rängalt mõjunud, kuna ta arvab, et see on tema süü, et koeri enam ei ole. Nad läksid erinevatesse kodudesse, mis on ka nende jaoks raske, sest nad on kogu aeg koos olnud.»

Lewis käib nüüd nõustaja juures ja kardetakse, et tal on traumajärgne stress.

Seitsmeaastane Ruben
Seitsmeaastane Ruben Foto: Kuvatõmmis videost

Kolm kuud pärast intsidenti on poiss uuesti poksima hakanud. Josh, kes töötab täiskohaga oma kuueaastase autistliku poja Harry hooldajana, rääkis: «Lewis hakkas sellest nädalast (eelmisest) taas koolis käima, mis on esimest korda pärast rünnakut. Ta pidi juba eelmisel nädalal alustama, aga ta tuli oksendades koju. Ma ei tea, kas see oli ärevusest või viirusest. Me püüame teha kõik endast oleneva, et kõik taas normaalne oleks.»

Isa lisas, et Lewis tundub olevat närviline, kui ta peab iseseisvalt mingisuguseid asju tegema, näiteks bussipeatusesse kõndima, mis asub vaid üheksa meetri kaugusel koduuksest. 

Viieaastane Scarlett
Viieaastane Scarlett Foto: Kuvatõmmis videost

Nelja lapse isa selgitas: «Ta on väga kartlik. Me olime temaga kolm või neli nädalat tagasi väljas jalutamas, kui ta nägi ees tulemas rihma otsas koera, ja peitis end siis minu taha.»

Poissi rünnanud koeri ei ole ikka veel leitud, kuid Josh arvab, et kui politseil peaks see õnnestuma, siis saab Lewis natuke hingerahu. Merseyside'i politsei alustas kahe Staffordshire terjeri otsinguid, kuigi Josh arvab, et tegu oli pitbull terjeritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles