Rõõmusõnum Queeni-fännidele! Mercury eluloofilmi «Bohemian Rhapsody» piletid paisati täna müüki

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alates kella 13 saavad kõik Queeni fännid soetada endale pileteid 2. novembril Eesti kinopubliku ette jõudvale kassahitile «Bohemian Rhapsody». Viimaste aastate üks oodatumaid eluloofilme toob ekraanile loo legendaarsest ansamblist Queen, nende muusikast ja nende kuulsast juhtfiguurist Freddie Mercuryst.

Vaata «Bohemian Rhapsody» seansside aegu ja osta pilet siit.

24. oktoobril Ühendkuningriikides esilinastuva ning seejärel riburadapidi üle ilma (ka USAs linastub film alles 2. novembril) ekraanidele jõudva filmi ootusärevus kasvab kogu maailmas tõusvas joones ning üha rohkem on hakatud ka välja andma huvitavaid fakte tulevase ekraaniloo kohta. Näiteks on teada, et Queen avaldab filmi heliribal kollektiivi veel avaldamata muusikat ning Freddie Mercuryt kehastav Rami Malek võttis vastutusrikast rolli väga südamesse ning usutavasti on tulemuseks üks harukordne kehastumine, mis 27 aasta eest parematele lavalaudadele suundunud muusikule usutavasti ikka au teeb. Linaloo lavastaja on Bryan Singer – «X-meeste» ja «Tavalised kahtlusalused» (The Usual Suspects) režissöör.

Tutvustamist mittevajav Mercury oli kultuurilise revolutsiooni ja ajastu vaimu kehastus ise, kes defineeris rokkmuusika enda järgi ümber, purustades seejuures igal sammul stereotüüpe ning ühiskondlikke tavasid, tõustes väljateenitult üheks meie planeedi kõigi aegade suurimaks ning originaalsemaks meelelahutajaks.

Film toob vaatajani Queeni tähelennu muusikataevasse ning samuti siseheitlused, mille põhjuseks Mercury kontrollimatu elustiil. Pealtnäha ületamatud raskused suudetakse koos siiski ületada ning tulemuseks on ansambli triumfaalne taasühinemine maailma kõigi aegade suurimal heategevuskontserdil Live Aid, kus ravimatu haigusega silmitsi seisev Mercury teeb bändi rokkmuusika ajaloo ühe legendaarseima etteaste, tsementeerides ansambli pärandi igaveseks muusikaajalukku.

Freddie Mercuryt kehastab eluloofilmis hämmastavat rolli tegev 37-aastane Egiptuse päritolu Ameerika näitleja Rami Malek, kes mõjub ekraanil kui kadunud megaartist ise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles