Linnar Priimägi lasteahistamisest katoliku kirikus: inimene teeb ikka pattu (5)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Priimägi
Linnar Priimägi Foto: Peeter Langovits

Katoliiklane ja kultuuriloolane Linnar Priimägi käis saates «Hommik Anuga», kus ta rääkis, miks seksuaalkuriteod kirikus ikka jätkuvad ja tõi ka välja selle, et lapse tähendus on tänapäeval muutunud.

Priimägi usub, et laste seksuaalne ahistamine on usutegelastele pattude registris. «Küllap nad teavad, et nad pattu teevad, aga inimene teeb ikka pattu,» lausus Priimägi MENU vahendusel.

Linnar Priimägi
Linnar Priimägi Foto: Mihkel Maripuu

Priimägi selgitas, et kuna lapsed on saanud uue tähenduse, on tekkinud ka lapsevastane kuritegu. «Minu meelest on see õigustatud, laste kaitsmine. Aga teisalt küsin ma seda, miks siis nüüd need vanurid tulevad ja hakkavad heietama noorpõlvemälestusi, kuidas kunagi neid keegi ahistas. Tol ajal ei olnud see kombeks, aga nüüd on see kombeks ja moodi läinud,» põhjendas Priimägi, miks laste ahistamise teemale just tänapäeval nii suurt rõhku pööratakse.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles