Briti saatejuht Piers Morgan 136-kilogrammisele modellile: ülekaalulisus ei ole uus normaalsus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tess Holliday
Tess Holliday Foto: CAP/NFS / Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Briti kolumnist ja kanali ITV hommikusaate juht saatejuht Piers Morgan kritiseeris ülekaalulist, 136 kilogrammi kaaluvat ameeriklannast modelli Tess Hollidayt, et see naine annab teismelistele tüdrukutele halba eeskuju ning ta on kindel, et ülekaalulisus lõpuks tapab modelli.

Morgan kirjutas sotsiaalmeedias avaliku kirja, et see naine, kelle rõivasuurus on USAs 22 ja Euroopas XXXL, tantsib oma kehakaaluga surmatantsu ja soovitab seda teha ka teistel, teatab foxnews.com.

Tess Holliday
Tess Holliday Foto: RW/MPI/Capital Pictures / RW/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Holliday sõnul on ta kogu aeg olnud natuke paksuke, kuid see ei häiri teda. Ta teeb mitu korda nädalas trenni, kuid ei pea dieete, sest ta ei usu neisse.

Holliday, kellel on Instagrammis 1,7 miljonit jälgijat, on mitmel korral sõnanud, et ta eesmärgiks on naised panna oma keha armastama, ükskõik siis, milline see on.

Morgan soovitas kuulsal naisel kiiremas korras hakata kaalu langetama, sest selline kehakaal ei saa olla ülistamist väärt.

Piers Morgan
Piers Morgan Foto: Ian West / PA Wire/PA Images/Scanpix

«Mina ei ole see, kes rasva kummardab, vaid selle naise tuhanded fännid, saamata aru, et selline rasvakogus on tervisele ohtlik ja tappev. Arstide sõnul on ülekaalulised need, kelle kehamassi indeks on 40 või üle selle. Tess Hollidayl on see üle 40. Normaalkaalus olijatel on kehamassi indeks 18 – 25. Ülekaalulisus ei ole uus normaalsus,» selgitas inglane.

Tess Holliday
Tess Holliday Foto: CAP/NFS / Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Morgani pöördumine Holliday poole oli tingitud sellest, et ülekaaluline modell oli hiljuti Briti Cosmopolitani esikaanel, kandes liibuvat rohelist trikood.  Pildi juures oli tekst: «Supermodell ruulib: Tess Holliday tahab, et vihkajad ta perset suudleksid».

Lisaks Piers Morganile oli veel neid, kes kritiseerisid ajakirja ülekaalulise modelli esikaanele panemise eest. Nende arvates võivad paljud arvata, et ülekaalulisus on uus normaalsus.

Holliday andis vastu: «Kui ma oleksin selle ajakirja esikaanel näinud siis, kui olin väike tüdruk, minusarnast modelli, võib-olla siis ma ei oleks selline, nagu olen. Mulle on öeldud, et olen Briti tervishoiusüsteemile koormaks. Ma ei ole seda, sest olen ameeriklane ja inglased ei pea mu paksuse pärast pead vaevama. Inimesed on kadedad ja kitsarinnalised, nähes mind glamuuriajakirja esikaanel,» teatas modell.

Morgan on veendunud, et igaüks, kes kaalub sama palju kui Holliday ei saa olla õnnelik ega oma eluga rahul.

Tess Hollliday
Tess Hollliday Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

«Tess Holliday on enesepetja, saades kuulsaks liigse kehakaaluga. Ta peab selle säilitama, et tema vastu ka edaspidi huvi tuntaks, kuid see tapab ta lõpuks. Ta jätkab paksuse propageerimist saamata aru, et see mõjutab paljusid,» sõnas tuntud inglane.

Morgani sõnul on on Holliday 160-sentimeetrine ja ta normaalkaal peaks olema 55 – 65 kilogrammi, kuid ta kaalub üle kahe korra nii palju.

Tess Holliday
Tess Holliday Foto: John Palmer/MPI/Capital Pictures / JP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

«Selline kehakaal sillutab teed enneaegse surma suunas. Kui ta tahab edasi elada, siis võtku kaalus alla ja lõpetagu näitamine, et selline kehakaal on ilus ja aktsepteeritav,» jätkas briti kolumnist.

Morgani sõnul saaks Holliday oma mainet parandada, kui ta hakkaks kehakaalu kaotama ja reklaamiks seda.

33-aastane Tess Holliday on abielus tuntud ärimehe Nick Hollidayga. Neil on kaks last, Rylee Holliday ja Bowie Juniper Holliday.

Tess Holliday
Tess Holliday Foto: Stephen Smith / Stephen Smith/Sipa USA/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles