RAJU VIDEO Näitleja Märt Koik nokkis MMSi prouat: ära mõtle loogiliselt, sest kui mõtled, saad võib-olla terveks! (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Koigi tee televisiooni sai alguse tänu Kristiina Ojulandile: ta ajas nii haiget juttu suust välja
Märt Koigi tee televisiooni sai alguse tänu Kristiina Ojulandile: ta ajas nii haiget juttu suust välja Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Näitleja Märt Koik võttis sõna skandaalsete «imeravimite» MMS-i ja DMSO teemadel, sest tundis, et diskusioonist on välja jäänud mõned väga olulised punktid. Sellest sündis huumoriküllane ja vastuolulisi arvamusi täis video.

MMS (inglise keeles Miracle Mineral Solution) on väidetava imetabase tervendamisvõimega lahuse nime all propageeritav naatriumkloriid, mis muundatakse happelistes tingimustes kloordioksiidiks. Ainet kasutatakse enamjaolt tööstusliku pleegitus- või desinfitseerimisvahendina ning Terviseameti teatel võib selle aine tarvitamine, ka lahusena põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi. Ometi on nii Ameerikas, kui ka Eestis viimasel ajal taas elavnenud grupid, kus «imeravimi» kasutamist tugevalt propageeritakse.

Kuigi internet kubiseb juhtumitest, kus inimesed on saanud lahust tarbides pöördumatuid tervisekahjustusi ja mõned lemmikloomad (ja ka lapsed) kaotanud seetõttu elu, näib olevat samapalju jutte inimestelt, kes imetabaselt üleöö paranenud nii sügavatest haavadest, erinevatest siseorganite probleemidest kui isegi vähist. Tõestused imelistest paranemistest näivad olevat vaid inimeste juttude tasandil, samas, kui MMS-i tarvitamisele vastuseisjad võivad selles vallas tuua konkreetseid näiteid päris elust ning sealhulgas ka keemilistele teadmistele toetudes.

Näitleja Märt Koik tõdeb oma video alguses, et sõna võtma pani teda tunne, et senini on ütlemata jäänud «see, mis seal tegelikult tähtis on». Kogu jagelemise käigus on Märdi arvates ära unustatud, et tegemist on propagandaga mille abil püütakse heausklike inimeste abil «rämedalt raha kokku ajada».

Ühe esimese probleemina MMS-i pooldavate kogukondade ja propageerijate puhul toob Märt välja, et oma positsiooni kaitstakse toetudes lausele: «Tõestage, et MMS-i tarbimine on tervisele kahjulik.» 

«See on väga mugav positsioon,» arvab Märt. «Miks ise tõestada, et asi töötab, kui teised peaksid tõestama, et see ei toimi. See on hästi idiootne viis, kuidas tegeleda kriitikaga.»
«Mina leian ja ma arvan, et kogu teaduslik maailm leiab, et halloo, kallis inimene, kui teie ravim reaalselt töötab andke meile tõendeid. Ja tõestus ei ole see, et ma panen Youtube-i üles video, kus üks mees räägib, et tal oli vähk ja me ei saa seda mitte kuidagi kontrollida,» rõhutab Märt, et vajalikud oleksid kliinilised testid, et preparaat tõesti toimib. Hiljem esitab ta MMS-i pooldajate väidetele vastulauseks küsimuse: «Aga kus sa tead, et kui sa end haavlipüssist pähe lased, et see sind ära ei tapa, sa ei ole ju ise proovinud?»

Märt Koik
Märt Koik Foto: Kuvatõmmis videost

Pärast Facebooki grupi sulgemist kolis MMS-i pooldajate grupp üles Facebooki alternatiivlehele, kuid Märdi arvates just püüdega üleliigsest tähelepanust tekkinud probleeme kontrolli all hoida on grupiga liitumine väga keerukaks muudetud. Märt nimetab seda suisa sektiks, kus MMS-i müüjad püüavad infosulu abil oma liikmeid enda usus hoida ning salamahti isegi hämmelduses on, et nii paljud inimesed õnge on läinud ja kloori joovad. Grupiga liitumiseks tuleb vastata reale küsimustele, sealhulgas nõustuda kokkuleppega, et nõusolekuta info jagamisel tuleb tasuda 7 000 euro suurune trahv. Lisaks on Märt teinud uskumatu avastuse, et pärast infoks kasutatud artikli avaldamist on see summa grupi reeglistikus tõusnud suisa 77 tuhande euroni. 

Väga suure nipina, mis juriidiliselt MMS-i edasimüüjad ja promojad kohtu ees ja kaebuste ilmnemisel puhtaks jätab on see, et nii kodulehel, kui ka pudeli enda peal on kirjas, et ainet ei tohiks alla neelata. «Aga kui lähed MMS-i gruppi, siis räägitakse sellest, et seda on vaja alla neelata,» muigab Märt. 

Pärast pikka arutelu erinevate MMS-i puutuvate artiklite ja kommentaaride üle jõuab Märt lõpuks MMS-i ja DMSO kasutamise juhendini, mille on postitanud Youtube-i vaatamiseks MMS-i kaitseks korduvalt sõna võtnud Janika, keda Märt oma videos «kloorijoodik numero unoks» nimetab. 

Janika alustab oma videot väitega, et tema postkasti on tulnud palju kirju ja küsimusi, mille peale Märt sõnab: «Ma millegi pärast julgen arvata, et paljud nendest küsimustest on «Kas sa oled lollakas vä? Kas sa oled loll või?»».

Janika seletab oma videos, et pudelite avamisel tasub olla ettevaatlik, sest vedeliku pritsmed pleegitavad riietele valged plekid. See väide paneb Märdi kaamera ees suisa väänlema: «Sa jood endale sisse vabatahtlikult asja, mis rikub ära su riided? Ma ei mõtle nagu veiniplekk, et jätab pleki. Vaid asi, mis pleegitab välja särgilt faking värvi!?» Pärast pisikest mõttepausi jätkab Märt: «Joome seda!»

Pärast vaatamist, kuidas Janika MMS-i lahuse kokku on seganud ning sealt nägu krimpsutades lonksu võtnud ja vedeliku erakordselt ebameeldivat maitset kommenteerinud naaseb Märt oluliste märkustega: «Esiteks, väga ilmselgelt on inimese kehakeeles ja näoilmes näha, et «this shit is not right» («see jama ei ole õige»). Mulle väga meeldib see väike nüanss, et sul on kirsid juustes, et sealt peale hammustada.. aga pange tähele, et ta nimetas seda üheks doosiks ja pange tähele, et ta ei joonud seda doosi ära.»

«Miks sa doosi ära ei joonud? Miks?» küsib Märt ja pakub välja ka võimaliku vastusevariandi: «Kas selle pärast, et sa tahad võimalikult vähe seda asja kaamera ees sisse juua?» Seejärel räägib Janika oma videos väljatöötatud terviseprotokollist « protokoll 1000», mis peaks olema reeglite kogum, millele toetudes end MMS-i abil ravida saab. Märt juhib tähelepanu videos nähtavale ükskõiksusele preparaadi doseerimisel.

 «Kuidas see saab olla nii, et protokoll 1000 näeb ette, et 24 tilka ja siis sa teed seda kaamera ees ja sa ilmselgelt ei pane 24 tilka, vaid ütled «noh, umbes nii». Kas see on selle pärast et sa äkki valetad!?» Seda toob noormees video puhul veel mitmel korral välja: «Kogu see manustamine...meil on suva. Kuidas ma manustan? Panen pähe, endale pärakust sisse, joon, mis ma teen? Suva!»

«Täiesti pe**ses, see on lihtsalt uskumatu!» ei suuda noormees enda uskumatust tagasi hoida. «Nuusutab gaasi, mm, vastik! Muuseas, see ka ravib. Minu põhihüpotees selle inimese juures on see, et ta on patoloogiline valetaja.» «See on umbes see, et ta on poti peal si**al ja vaatab, muuseas, see ka ravib. Misasja!?»  

Janika räägib oma videos, et «Protokoll 1000» järgi ettenähtud 24 tilka ei olegi võimalik korraga ära võtta, sest see on «liiga vastik ja tekitaks kehas liiga äkilise puhastuse, mis ei ole ka kehale väga hea.» See väide paneb noormehe taas toolil väänlema: «Muide, kas sa teadsid, et kui sa päevanormi ära võtad, siis sa saad mürgituse, teadsid vä? Meil see «protokoll 1000» on välja mõeldud, MMS-i kasutamise juhend.. see on lihtsalt täielik jama! See, kuidas sa seda võtad, on täiesti po***i ja teiseks kui sa selle ära võtad, siis saad mürgituse. Ja mahlaga koos ära seda joo, sest oskudandid ja antioksüdandid ei sobi omavahel kokku, aga tema teeb seda ikkagi, aga see on po***i, suva, suva, suva!»

«Alternatiivmeditsiinis on see, et sa ei mõtle loogiliselt,» sõnab Märt vastuolulistele väidetele pilavat lahendust pakkudes «sest kui sa mõtled loogiliselt, siis sa võib-olla saad terveks». 

Lõpuks jõuab Märt videos osani, kus räägitakse aine peale määrimise tervendavatest toimetest: «Siin räägitakse, kuidas parandatakse oma rakke, kui määritakse sitta oma naha peale.» See video osa näib noormeest veel eriliselt sütitavat. «See on lihtsalt nii pe**es, kuidas ta lihtsalt otsib silmadega, millega seletada, milles selle aine imelisus peitub, aga ei suuda midagi mõelda ja siis.. aah, noh, neid on palju, aga ma ei jõua nendest kõikidest rääkida. Sa isegi ei nimetanud ühtegi! Sest polegi ühtegi!»

«See läbistab kõik rakumembraanid,» sõnab Janika DMSO tervendava mõju tuumana. «See läbistab kõik membraanid,» haarab Märt sõnasabast kinni. «Et kui sa paned tilga käe peale, siis see tilk kukub käest läbi. Huvitav kas ta saab ise ka aru, millest ta räägib?!»

Vaata ülejäänud kogu videot Märdi mõtetest seoses MMSiga:

Elu24 toimetus võttis kommentaaride saamiseks ühendust ka Märdi video peategelasena nähtud Janikaga, et saada temalt kommentaare, kahjuks pole teda selleks veel tabada õnnestunud. 

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles