Pildid ja video: Vladimir Putin näitas uue relvaga oma snaiprioskusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president Valdimir Putin näitas 19. septembril oma snaiprioskusi, katsetades Kalašnikovi kontserni toodetavat uut relva, millega ta vene meedia teatel sai üsna hea laskmistulemuse.

Vene riigitelevisioon näitas Moskva lähedal Kalašnikovi relvaklubi lasketiiru külastanud 65-aastast Putinit kaitseprillide ja kõrvaklappidega, käes poolautomaatne snaiperrelv SVCh 380, teatab AFP. 

Valdimir Putin katsetas uut snaiperrelva
Valdimir Putin katsetas uut snaiperrelva Foto: Sputnik / Reuters

«Sihtmärk oli presidendist maksimaalsel, 600 meetri kaugusel. Putin tegi viis lasku, millest enamik läks sihtmärgil õigesse kohta. President tulistas nagu professionaalne snaiper, katkestades lasu ajaks hingamise ja jälgides südamelööke,» teatas telekanal Rossija 24.

Valdimir Putin katsetas uut snaiperrelva
Valdimir Putin katsetas uut snaiperrelva Foto: Sputnik / Reuters

Venemaa kaitseministeeriumi kanal TV Zvezda teatas, et Putin sai katsetada uut snaiperrelva, mida hakkavad kasutama Venemaa relvajõudude snaiprid.

Lisaks lasketiiru külastamisele pani Putin Moskva lähedal Kubinkas nurgakivi uuele õigeusukirikule, millest saab Venemaa kaitsejõudude katedraal.

Valdimir Putin tutvus Vene relvajõudude uue kiriku ehitamise plaaniga
Valdimir Putin tutvus Vene relvajõudude uue kiriku ehitamise plaaniga Foto: Sputnik / Reuters

Katedraal peaks valmima 2020, mil Venemaal tähistatakse Suure Isamaasõja 75. aastapäeva.

Kalašnikovi relvakontsern, mida tuntakse eelkõige automaatsest käsitulirelvast AK-47, tutvustas augustis oma elektriauto prototüüpi. Sel kontsernil on plaanis hakata tootma elektriautosid, mis põhinevad 1970. aastate Moskvitšil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles