Pildid ja video: Hugh Grant kehastab tõsielul põhinevas seriaalis homoskandaali sattunud parlamendisaadikut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglasest näitleja, paljude naiste lemmik Hugh Grant, kes on tuntud eelkõige romantilistest rollidest, tegi oma karjääris kannapöörde, kehastades esmakordselt homo.

Ta kaasnäitleja on Bondi filmidest tuntud Ben Whishaw kes jagas, kuidas on töötada koos Grantiga ning kuidas nad tegid seksistseene, teatab news.com.au.

Ben Whishaw miniseriaalis «A Very English Scandal»
Ben Whishaw miniseriaalis «A Very English Scandal» Foto: CAP/FB / Image supplied by Capital Pictures

58-aastane Grant ja 37-aastane Whishaw mängivad uues miniseriaalis «A Very English Scandal», mis põhineb tõesti sündinud lool. Grant kehastab hea mainega Briti parlamendisaadikut Jeremy Thorpe’i, kelle karjäär läheb allamäge pärast seda, kui teda süüdistatakse 1979. aastal vandenõus, et ta tahtis tappa oma endist salakallimat Norman Scotti (Whishaw).

Ben Whishaw ja Hugh Grant miniseriaalis «A Very English Scandal»
Ben Whishaw ja Hugh Grant miniseriaalis «A Very English Scandal» Foto: CAP/FB / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Whishaw teatel ei olnud ta enne selles seriaalis mängima hakkamist kuulnud midagi kunagisest parlamendisaadikust ja tema ümber lahvatanud skandaalist.

«Ma olen liiga noor. Kohus Thorpe’i üle toimus 1979, mina sündisin 1980. See oli siiski aeg, mil tänu peaminister Margaret Thatcherile hakkasid Suurbritannias asjad muutuma. Mitte ainult meil, vaid ka USAs,» sõnas näitleja.

Ben Whishaw miniseriaalis «A Very English Scandal»
Ben Whishaw miniseriaalis «A Very English Scandal» Foto: CAP/FB / Image supplied by Capital Pictures

Whishaw sõnul kohtus ta enne seriaali tegemist parlamendisaadiku Jeremy Thorpe’i kunagise kallima Norman Scottiga, et kuulda lugu tema vaatevinklist ja saada näpunäiteid tema kehastamise kohta.

«Parlamendisaadik Thorpe kuulus riigivõimuaparaati ja võimud üritasid juhtunut salata. Scott on sümpaatne inimene ja selles juhtumis saab teda ohvriks pidada, kuid maailm ei ole mustvalge. Minu silmis olid Jeremy ja Norman paras paar, kes üksteise teravaid nurki maha lihvisid,» selgitas näitleja.

Grant tutvus Thorpe'i kohta käivate parlamendi- ja kohtudokumentidega, temast tehtud fotode ja filmidega, uurides ka kuidas ta rääkis ja liikus.  

Hugh Grant miniseriaalis «A Very English Scandal»
Hugh Grant miniseriaalis «A Very English Scandal» Foto: CAP/FB / Image supplied by Capital Pictures

Whishaw sõnul on tal selles seriaalis Grantiga paar armu- ja seksistseeni, millega nad said hästi hakkama, jättes autentse mulje.

Ben Whishaw ja Hugh Grant miniseriaalis «A Very English Scandal»
Ben Whishaw ja Hugh Grant miniseriaalis «A Very English Scandal» Foto: CAP/FB / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Russell Daviesi stsenaariumis ei ole just palju selliseid stseene, kuid mõned siiski on. Kuna tegevus ulatub kümnetesse aastatesse, siis ei saanud sellistele stseenidele keskenduda, vaid tuli ka muud näidata. Mis puudutab Hugh Grantiga koos töötamist, siis sai palju nalja. Ta ümberkehastumisvõime on suurepärane ja ta oskab leida nalja ka tõsistes asjades. Temaga koos on stseenide, ka alastistseenide tegemine lihtne. Ta pakkus välja nutikaid lahendusi, kuidas me saaksime draamat ja tragöödiat edasi anda,» sõnas Whishaw.

Whishaw jätkas, et tänapäeval ei vaadata homosuhetele viltu nagu 1970. – 1980. aastatel, kuid inimesed ja nende suhtumised on erinevad ning ka tänapäeval on homovastaseid. Siiski ei riku homosuhte pinnaletulek kellegi poliitilist karjääri. 

Raamat «A Very English Scandal»
Raamat «A Very English Scandal» Foto: Wikipedia.org

Uus miniseriaal põhineb John Prestoni 2016. aasta raamatul «A Very English Scandal», milles ta lahkab Liberaaldemokraatliku partei endise liidri Jeremy Thorpe’i skandaali, milles ta anti ekskallima Norman Scotti salamõrva plaanimise eest kohtu alla, kuid ta vabastati süüdistusest.

Briti meedia Jeremy Thorpe'i skandaalist
Briti meedia Jeremy Thorpe'i skandaalist Foto: Wikipedia.org

Raamatu kohaselt tahtis Thorpe mõrvaga oma seksuaalset suundumust ja suhet Scottiga varjata, kuna homoseuhted olid Ühendkuningriigis kriminaalkorras karistatavad.

Jeremy Thorpe suri 4. detsembril 2014.

Jeremy Thorpe
Jeremy Thorpe Foto: Wikipedia.org

Thorpe oli 1968 – 1970 abielus Caroline Allpassiga, kes hukkus autoõnnetuses ning 1973 – 2014 Marion Steiniga, kes oli tuntud kontsertpianist. Tal oli üks laps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles