Loodusfilmid Pärnus: piilu liblikate salaellu ja ookeanide traagilistesse sügavikesse

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sinine»
«Sinine» Foto: Kaader videost

19. – 23. septembrini toimub järjekorras 16. Matsalu loodusfilmide festival. Sel puhul näeb Apollo Kinodes Pärnus kaht maalilist filmi, mis võtavad mõõtu ka festivali võistlusprogrammis.

Pärnu Apollo Kinos näeb täna kell 14 filmi «Päikeselapsed».

Liblikad on kindlasti kõige uhkemad liigid putukate maailmas. Nende ilus värv ja graatsiline lend meeldib kõigile. Liblikaid on ligi 4000 liiki – tänapäeval on paljud neist elupaikade kadumise tõttu ohustatud. Kes selle kaotuse eest vastutab? Film viib meid lähemale neile päikeselembestele iludustele ja selgitab, miks on inimestele oluline nende elupaikade säilimine nii, et nende tundlike loomade ellujäämine oleks kindlustatud. Osta pilet siit.



Kell 18 näeb Pärnu Apollo Kinos dokki «Sinine», mis räägib meie ookeanide tervisliku seisundi järsust halvenemisest. Merede tööstusliku väljakurnamise tingimustes on pääsmatult kadunud üle poole mereelustikust. Austraalias, Havail, Vaikse ookeani lõunaosas, Filipiinidel ja Indoneesias filmitu loob meie ette tõetruu pildi ja püüab otsida võimalusi olukorra parandamiseks. Osta pilet siit.


 

MAFFil linastub ligi sada uut loodusfilmi üle maailma, millest kolmandik rahvusvahelises võistlusprogrammis. Filmid võistlevad kahes kategoorias: «Loodus» ning «Inimene ja loodus».

Üritus koosneb filmiprogrammist, koolinoortele suunatud loodusharidusprogrammist, loodusfoto- ja kunstinäitustest, fotoprogrammist, seminaridest, töötubadest, meistriklassidest, uusima foto- ja videotehnika esitlustest ja muudest festivaliüritustest.

​Festivali eesmärk on tutvustada ja tunnustada uusi loodusfilme ning nende loojaid, pakkuda publikule võimalust osa saada maailma loodusfilmide paremikust ning tõsta seeläbi inimeste teadlikkust ja huvi keskkonnateemade vastu. Festival propageerib looduslähedast ja säästvat elulaadi ning põlisrahvaste sügavalt loodusega seotud traditsioonide austamist.

Filmiseansid toimuvad Lihula Kultuurikeskuses. Lisaks Lihulale saab valikut festivalifilmidest näha ka Haapsalus, Pärnus, Tallinnas ja Noarootsis. Fotoprogrammi üritused toimuvad Lihula mõisas. 

Vaata Matsalu loodusfilmide festivali kohta lisa siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles