Hansabussi omanik esitas poliitikast lahkuvale Hansole väljakutse: tule meile bussijuhiks!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väliskomisjoni esimees Hannes HAnso.
Väliskomisjoni esimees Hannes HAnso. Foto: Liis Treimann

Riigikogu liige ja endine kaitseminister Hannes Hanso (SDE) tõmbab poliitikukarjäärile joone alla ning ei kandideeri järgmistel riigikogu valimistel. Sellega seoses oleks vaja otsustada, mis edasi.

Seda, kas ka erakonnast lahkub, ei ole Hanso veel otsustanud - see sõltub sellest, millega ta tulevikus tegelema hakkab.

«Mul on D-kategooria bussijuhi load näiteks olemas, ehitada oskan ka päris hästi» naljatles Hanso tulevikuplaanide üle, lisades, et välispoliitika, kaitse ja julgeoleku teemad on talle südamelähedased ning selles valdkonnas ta ka arvatavasti tegutsema hakkab. 

Seda avaldust luges ka Hansabussi juhatuse liige Neeme Tammis, kes tegi Hansole koheselt ka tööpakkumise.

«Olukorras, kus kogu sektor vaarub sõna otseses mõttes bussijuhtide kriisi lävepakul, tekitab selline avaldus sooja tunde – kõik pole veel kadunud. Hansabussi meeskond kutsub Hannes Hansot suurima hea meelega bussijuhiks!»

Elu24 võttis Hannes Hansoga ühendust ja küsis, mida ta Hansabussi pakkumisest arvab.

«Bussijuhiks! Tore! Väga sümpaatne! Mulle on juba jõutud teha tosinkond erinevat ettepanekut erinevate tööde osas niiet ees ootavad rasked valikud. Tunnen ka ise hästi paari edukat bussijuhti... Bussijuhiamet on igati väärikas ja vajalik amet,» rääkis Hanso. 

Ta lisas: «Sain oma D-kategooria load Londonis elades. Eksami tegin kahekordse punase Londoni linnaliinibussiga. Usun, et see oli nii aastatuhandevahetuse paiku. Töötasin seal bussijuhina paar aastat. Alguses vedasin inimesi Gatwicki lennujaamast Londoni kesklinna hotellidesse, tegin ka ekskursioone. Pärast sõitsin tellimussõite üle terve Inglismaa. Väga tore amet!»

Aga paistab, et Hanso ei piirdu vaid lihtsa bussijuhiametiga. Juba teeb SDE poliitik plaane bussifirmat juhtima hakata.

«Muide, mul on ka bussifirma juhtimise tarbeks tehtud transpordimänedžeri kursused ja vastavad eksamid London Ealing Tertiary College'is. Võin juhtida ka rahvusvahelist bussiettevõtet.Kui see Riigikogu töö lõpetab, siis vaatame täpsemalt edasi.»

«Saarlane juba tööta ei jää!» teatas Hanso uhkelt lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles