Venelannast modelli väitel andis Vene president Valdimir Putin käsu ta rotimürgiga tappa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotimürk
Rotimürk Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP/Scanpix

Suurbritannias elava venelannast modelli Anna Šapiro väitel andis Venemaa president Vladimir Putin käsu ta tappa rotimürgi abil.

30-aastase modell selgituse kohaselt oli ta 15. septembril koos oma abikaasa, 42-aastase Alex Kingiga Salisbury mainekas Prezzo restoranis, kus nad haigestusid, teatab thesun.co.uk.

Üks Prezzo restoranidest
Üks Prezzo restoranidest Foto: Wikipedia.org

«Putin andis käsu minuga teha sama, mida tehti märtsis Sergei ja Julia Skripaliga. Kui neid üritati tappa kange Novitšokk närvimürgiga, siis mind ja minu meest rotimürgiga,» sõnas venelanna.

Modelli teatel hakkas ta mehel järsku halb, ta abikaasa läks WCsse, kus ta kokku varises, hakates suust vahtu välja ajama. Temaga juhtus sama, kuid mõni aeg hiljem. 

Nad viidi haiglasse, uurimine näitas, et neil on rotimürgi mürgistus.

«Mina ja mu mees viskasime enne sööma hakkamist nalja, et kas meid ka võidakse mürgitada ja nii juhtuski,» sõnas naine.

Paar restoranis. Pilt on illustreeriv
Paar restoranis. Pilt on illustreeriv Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd/Scanpix

Anna Šapiro sõnul oli ta isa Venemaal kõrgel kohal sõjaväelane, kuid kuna ta vaated ei langenud Putini ja teiste kõrgete võimukandjatega kokku, siis ta põgenes Venemaalt Ühendkuningriiki Londonisse.  

«Nii mina kui mu isa oleme saanud tapmisähvardusi, kuna keerasime Venemaale selja. Meid ründavad Putini käsilased, kes on saanud käsu meid tappa. Putin teeb kõik, et hävitada inimesed, keda peab enda vaenlasteks,» lausus modell.

Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: Sergei Bobylev / Sergei Bobylev/TASS / Scanpix

Šapiro ja ta mees veetsid nädalalõppu Salisbury lähedal Landfordis, kus nad olid broneerinud hotelli. Nad küsisid hotelliomanikult, et kus nad saaksid einestada ja said vastuseks, et Salisburys asuvas Prezzo restoranis.

Šapiro tellist pitsat ning ta mees hiidlesta koos aurutatud juurviljade ja kartulitega ning nad kumbki jõid klaasitäie valget veini.

Pärast modelli ja ta mehega juhtunut uurisid restorani keemiarünnaku spetsialistid, kuid nad ei leidnud Novitšok närvimürki. 

Briti politsei uurib juhtumit, Šapiro ja King on haiglas ööpäevaringse politseivalve all. Lisaks sellele paarile vajas haiglaravi ka üks Prezzo restorani ettekandjatest.

Anna Šapiro on sündinud Venemaal Nižni Novgorodis, kuid temast sai 2006 Iisraeli kodanik. 2008 kolis ta Iisraelist Londonisse, kus ta kohtus ärimees Alex Kingia, kellega ta sel aastal abiellus.

Šapiro sõnul kahtlustavad venelased, et ta töötab Briti luure heaks.

«Tunnen paljusid ärimehi ja kõrgklassi esindajaid, see tekitab minu suhtes kahtluse. Kuna olen Venemaal sündinud, siis peetakse mind ikka Venemaa kodanikuks, kuigi ma ei ole seda enam. Olen avalikult Venemaast eemaldunud, saades selle tõttu sotsiaalmeedias pidevalt ähvardusi,» lisas naine.

Venemaa endine sõjaväelane, 67-aastane Sergei Skripal ja ta tütar, 33-aastane Julia Skripal mürgitati 4. märtsil Ühendkuningriigis Salisburys Novitšok närvimürgiga. Briti võimud süüdistavad selles Putinit ja teisi kõrgeid vene võimukandjaid.

Sergei Skripal
Sergei Skripal Foto: JURI SENATOROV / AFP / SCANPIX
Julia Skripal
Julia Skripal Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles