Austraallanna suri rasvaimu tagajärjel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvaimu
Rasvaimu Foto: SCANPIX

Austraalias suri noor naine rasvaimu tagajärjel.

Lõuna-Austraalia asekoroneri Anthony Schapeli kinnitusel suri 28-aastane Lauren Edgar pärast iluoperatsiooni tekkinud komplikatsioonide tõttu, edastab news.com.au.

Naine lasi reitele, kõhule ja istmikule rasvaimu teha 2008. aasta märtsis.

Edgari vanemad andsid pärast tütre surma asja kohtusse. Nüüdsel kotuistungil paljastus, et naisel tekkisid pärast operatsiooni tervisehäired.

Esmalt tekkisid valud, siis aga paistetas ta jalg üles ning tekkis gangreen. Ta viidi haiglasse, kuid arstid ta elu päästa ei suutnud. ka mitu siseorganit lakkas töötamast.

Naise ema Leila Janine Edgar meenutas kohtus oma tütre viimaseid sõnu.

«Ema, ma ei mõista, miks mul nii tugevad valud on. Kui ma ilukirurg George Kerrylt küsisin, kas operatsiooni järgselt on valu, vastas ta ei. Kui küsisin, kas võin mingi infektsiooni saada, vastas ta samuti ei,» meenutas ema oma tütre sõnu.

Lauren Edgari isa Adrian John Edgar sõnas, et ta tütar sai kirurg Kerrylt väga tugevaid valuvaigisteid.

Lauren Edgari vanemad märkasid, et nende tütar oli pärast operatsiooni nõrk ja kahvatu ning ta jalg paistes, kuid arvati, et nii reageeribki organism operatsioonile.

Kui vanemad tütrele rasvaimuoperatsiooniks raha ei andnud, võttis tütar selleks laenu.

Lauren Edgar õppis ülikoolis ajakirjandust ja õigust. Ta läks operatsioonile, kuna tahtis saledamaid reisi, et oma lemmikharrastuse tantsimisega tegeleda.

Vanemad püüdsid tütart veenda, et ta on normaalkaalus ning soovitasid rasvaimu asemel keha treenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles