Miks võtab «Troonide mängu» viimase hooaja tegemine kaua aega?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen «Troonide mängust». Pildil Kit Harington ja Emilia Clarke
Stseen «Troonide mängust». Pildil Kit Harington ja Emilia Clarke Foto: Macall B. Polay/AP/Scanpix

Menusarja «Troonide mäng» üks tegijatest, stsenarist David Benioff  selgitas, miks võtab selle sarja viimase, kaheksanda hooaja tegemine rohkem aega kui varasemate hooaegade tegemine.

Benioff andis 17. septembril Emmyde galal leheküljele Deadline intervjuu, milles sõnas, et kaheksas hooaeg tuleb väga suurejooneline ja see on suurim asi, mida nad selle sarja tegemise ajal on ette võtnud.

Stsenaristid ja produtsendid David Benioff (vasakul) ja D.B. Weiss
Stsenaristid ja produtsendid David Benioff (vasakul) ja D.B. Weiss Foto: VALERIE MACON / AFP/Scanpix

«Nii meeskond kui näitlejad on on kõikide seniste hooaegade jooksul andnud endast parima ja nad annavad ka viimast hooaega tehes, kuid viimane on nii teksti, tegevuse kui tehnilise poole pealt kõige raskem. Tahame teha sellest kõige parema ja meeldejäävama, selle tõttu lihvime iga detaili. Loodame, et asi on seda väärt,» jätkas stsenarist.

Benioffi sõnul on viimane hooaeg täis ootamatusi ja lahinguid, kuid ka helgemaid momente, mis kauaks meelde jäävad. Samuti on tegelaste kostüümid ja tegevuskohad suurepärased nagu seni.

Viimane hooaeg valmib suure saladuskatte all ja kasutusel on ranged turvameetmed, et takistada käsikirja lekkeid.

Viimane hooaeg tuleb küll kuueosaline, kuid võrreldes varasemate hooaegadega, kulub sellele rohkem ressursse.

«Troonide mäng» sai 2018 mitu Emmy auhinda
«Troonide mäng» sai 2018 mitu Emmy auhinda Foto: Chris Pizzello / AP/Scanpix

Teleauhindade Emmyde jagamisel läks «Troonide mängul» hästi, seitsmenda hooaja eest saadi kuus Emmyt. Nende seas oli ka parima draamasarja ja draamasarja meeskõrvalosatäitja auhind, mille sai Peter Dinklage Tyrion Lannisteri kehastamise eest.

Peter Dinklage «Troonide mängus» Tyrion Lannisterina
Peter Dinklage «Troonide mängus» Tyrion Lannisterina Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

«Troonide mäng» põhineb ameeriklasest kirjaniku George R R Martini raamatusarjal «Jää ja tule laul», mille esimene osa kannab pealkirja «Troonide mäng».

Martin sõnas mõni aeg tagasi, et «Troonide mängu» tegijatel on käsil ka selle sarja eellugu, mille tegemist alustati kaheksanda hooajaga samal ajal ning ka selle tõttu võtab viimase hooaja tegemine kauem aega.

George R R Martin
George R R Martin Foto: imago stock&people / imago/Marc Schüler/Scanpix

«Troonide mängu» näitlejad on viimase hooaja sisu suhtes suu kinni hoidnud.

Sarjas Missandeid mängiv Nathalie Emmanuel sõnas augustis, et sari saab suurepärase lõpu, millega enamik fänne peaks rahule jääma.

Kaader seriaalist «Troonide mäng». Vasakult alates: Michiel Huisman, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nathalie Emmanuel ja Iain Glen
Kaader seriaalist «Troonide mäng». Vasakult alates: Michiel Huisman, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nathalie Emmanuel ja Iain Glen Foto: Nick Wall / AP/Scanpix

«Iga hooajaga on panused tõusnud, nüüd on finaali aeg, mil panused on väga kõrged. Mitmed tegevus- ja suhteliinid jõuavad loogilise lõpuni,» lausus näitlejanna salapäraselt.

Ta lisas, et paljude lemmiktegelased lähevad naeratus näol lõpuni.

«Kaheksas hooaeg on omapärane sellepoolest, et siis tõmmatakse otsad kokku, kuid on ka suhteid ja olukordi, mis jäetakse lõpuni lahtiseks, et vaatajate fantaasiale jääks ruumi. Seega igaühele midagi. On seiklusi, põnevust, kuid ka kurba. Arvan, et kui inimesed finaali vaatavad, siis jätab see jälje,» selgitas Emmanuel.

Nathalie Emmanuel
Nathalie Emmanuel Foto: Birdie Thompson/ADM/Capital Pictures / BT/ADM/Capital Pictures/Scanpix

Praegustel andmetel peaks «Troonide mängu» kaheksas hooaeg jõudma vaatajateni 2019. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles