Iirimaa sai Apple'ilt kätte 14 miljardi jagu tasumata makse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa sai Apple'ilt kätte 14 miljardi jagu tasumata makse
Iirimaa sai Apple'ilt kätte 14 miljardi jagu tasumata makse Foto: Chance Chan / Reuters

Iirimaa valitsus teatas teisipäeval, et USA tehnoloogiahiid Apple tagastas riigile 14,3 miljardi jagu makse, pärast seda kui Euroopa Komisjon leidis, et ettevõte on saanud riigilt ebaseaduslikke maksusoodustusi.

Raha maksti riigile käesoleva aasta teise ja kolmanda kvartali vältel, teatas Iiri rahandusminsiter Paschal Donohoe pressiteate vahendusel.

Samas eitab Iiri valitsus jätkuvalt, et andis Apple'ile, mille Euroopa peakontor asub Dublinis, ebaseaduslikke soodustusi nagu leidis Euroopa Komisjon 2016. aasta otsuses.

Ka teisipäevases teates viitas Donohe Apple'i poolt tasutud summale kui «väidetavale riigiabile» ja lisas, et riik jätkab tagasimakse vaidlustamist. Tema sõnul nõuti raha ettevõttelt tagasi puhtalt seaduslikust kohustusest Euroopa Liidu liikmesriigina.

«Valitsus on Komisjoni Apple'i riigiabi otsusega fundamentaalsel eriarvamusel ja proovib seda otsust Euroopa Kohtu tasandil tühistada,» ütles minister, lisades, et antud summa jääb deposiitkontole kuniks Euroopa Kohus jõuab vaidluse osas otsuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles