UURING: suhtes olemine teeb inimese paksuks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtes olemine teeb inimese paksuks
Suhtes olemine teeb inimese paksuks Foto: innercore-fitness.com

Kuigi paljud inimesed tegelevad suurema osa oma elust kaaslase leidmisega, ei ole see alati hea. Austraalia teadlased said valmis uuringu, mis näitab, et suhtes olemine teeb inimese paksuks.

Austraalias Queenslandi ülikoolis tehti uuring, kus analüüsiti viimase kümne aasta jooksul 15 000 inimeselt saadud andmeid, ja sellest selgus, et õnnelikus suhtes olevad inimesed kaaluvad vallalistest keskmiselt 5,8 kilogrammi rohkem, vahendas GoSocial. Võrreldes vallalistega võtavad suhtes olevad inimesed aastas juurde 1,8 kilo.

Kui sa oled kellegagi juba kaua aega koos olnud, siis sul ei ole mitte mingisugust põhjust enam jõusaalis käia, sest sul juba on keegi, kes tahab sinuga magada. Toit koju tellida ja õhtu jooksul telekat vaadates kaks pudelit veini ära juua kõlab paremini kui aktiivne olemine. Ja enne, kui sa arugi saad, oled viis kilo raskem.

Paks inimene on suhtes õnnelik.
Paks inimene on suhtes õnnelik. Foto: SCANPIX

Selles pole midagi häbeneda. Sa leiad armastuse, aga samas kaotad ka motivatsiooni vormis olla.

Uuring leidis ka, et võrreldes vallalistega on suhtes olevatel inimestel tervislikum eluviis. Nad suitsetavad vähem, söövad vähem kiirtoitu ja tarbivad rohkem puu- ja juurvilju. Aga vaatamata sellele võtavad paarid suhte jooksul rohkem kaalus juurde ja on suurema tõenäosusega ülekaalulised.

Kui sa aga vajad veel tõendeid, et sinu «õllekõhus» on süüdi sinu tüdruksõber või naine, siis tegi sarnase uuringu ka Dallases asuv Lõuna-Metotisti ülikool. Nemad jälgisid nelja aasta jooksul 200 vastabiellunud paari ja jõudsid samale tulemusele.

Me saame vaid ette kujutada, kui suured Harry ja Meghan aastate pärast on.
Me saame vaid ette kujutada, kui suured Harry ja Meghan aastate pärast on. Foto: POOL New / REUTERS/Scanpix

«Rahulolu on positiivses suhtes kaalutõusuga,» sõnas uuringu peaspetsialist Andrea Meltzer. «Abikaasad, kes on rohkem eluga rahul, võtavad rohkem kaalus juurde, ja abikaasad, kes on vähem eluga rahul, võtavad vähem kaalus juurde,» lisas ta.

Ühesõnaga, mida rohkem rahul sa oma partneriga oled, seda tüsedam sa oled.

Seega, kui sa oled suhtes ja võtad kaalus juurde, ära lase sel end muserdada. See tähendab, et sa oled oma kaasaga rahul ja lisakilod tulevad õnnest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles