Juutuuber Nele Kirsipuu sai oma kanali tagasi: kanal on teatud vigadega, aga vähemalt olemas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nele Kirsipuu
Nele Kirsipuu Foto: Nele Kirsipuu/ Erakogu

Nädal aega tagasi andis Eesti juutuuber Nele Kirsipuu teada, et mingil põhjusel on tema neli aastat tagasi alustatud YouTube'i kanal kinni. Nüüd on aga kõik korras, kui videojagamis platvorm otsustas Nele kanali taasavada.

«Minu Youtube’i kanal on nüüd taas avatud, kuigi teatud vigadega, aga vähemalt olemas,» annab Nele rõõmsalt YouTube'is teada. «Kui YouTube tavaliselt kustutab kanali, siis peab olema juhtunud midagi suurt,» arvas Nele. 

Iga rikkumise järel saadab YouTube kanali omanikule ka teate, kuid Nele ütleb, et tema ei ole sulgemise ega avamise kohta ühtegi teadet saanud.

27-aastane juutuuber arvab, et kanali sulgemise põhjuseks võis olla rahast tingitud turvarike. Ta on viimased neli aastat kanali sisu pealt raha teeninud, aga kuna Eesti sotsiaalmeedia maastik on niivõrd väike, siis ei ole ka tema teenitud rahasummad teab mis suured olnud.

«Minu YouTube’i kanali ja videote kõrval saavad siis olla reklaamid ja vastavalt vaatamisele saan ma sealt kaudu raha teenida,» sõnas Nele. 

Ta lisas: «Selle nelja aasta jooksul polnud ma kunagi välja võtnud seda reklaamidest teenitud raha, sest see on alati olnud väike summa ja minu sissetulek pärineb teiste ettevõtetega otse koostööd tehes. Mõtlesin alati, et kui mul peaksid näpud väga põhjas olema, siis ma tean, et mul on olemas see YouTube’i raha — see oli nagu minu hoius.»

Nele Kirsipuu
Nele Kirsipuu Foto: Nele Kirsipuu/ Erakogu

Nele otsustas aga pärast edukat suve YouTube'i sisu tootmisesse tõsisemalt suhtuma hakata ja ajas rahaasjad korda. Sellega seoses võttis ta ka välja kanalisse kogutud raha. 

«Niipea, kui see mulle kuuluv raha minu kontole üle kandus, tahtsin ma minna YouTube'i ja seal videoid vaadates märkasin ma järsku, et ma pole sisse logitud. Püüdsin sisse logida ja minu ekraanile ilmus teade, et minu konto on edasiseks uurimiseks suletud,» selgitas Nele.

Nele Kirsipuu
Nele Kirsipuu Foto: Ekraanitõmmis videost

«Minu kanal oli kinni täpselt nädal aega. Ühtegi teavitust ei tulnud ega kontakti ma ei saanud. Põhimõtteliselt saan ma öelda, et see oli mingi süsteemiviga — see YouTube’i robot pani ilma ühegi selgituseta minu kanali kinni. Arvan, et midagi läks lihtsalt nihu selle raha üle kandmisega, sest ma polnud seda neli aastat välja võtnud,» arvab Nele.

«Igal juhul läks see kanal mul automaatselt kinni ja nüüd nädala pärast järsku lihtsalt vaadates saan ma kanalisse tagasi sisse logida ja kõik minu videod on täiesti olemas,» sõnas Nele Kirsipuu rõõmsalt lõppenud intsidendi järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles