ETV2 ootavad ees mitmed tehnilised muudatused

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viola Salu
Viola Salu Foto: ERR

ETV2 hooaeg algas uue eetrivälimusega, mis vahetas välja viis aastat ekraanil olnud senise logo, ekraanigraafika ja idendid. 

ETV2 on telekanal, mis pakub lastele värsket ja harivat lasteprogrammi ning täiskasvanutele kultuuriprogrammi ja väärtfilmide, sarjade ja dokfilmide paremikku. 

«ETV2 on kasvanud ja arenenud ning kujundanud oma näo. Seetõttu on käes aeg ka eetrivälimust värskendada ja kaasajastada,» ütles ETV2 peatoimetaja Viola Salu.

Uus ekraanigraafika eristab päevase ja õhtuse vööndi värvidega: päeval on kasutusel roosa ja valge, õhtul roheline ja must. 

Näiteks lasteprogramm ja päevased saated jõuavad eetrisse roosa ja valge eetrivälimuse ajal. Rohelise ja musta eetrigraafikaga ajal võib vaataja oodata kultuurisaateid ning maailma dokumentaal- ja mängufilmide paremikku.

ETV2 uus logo ja eetrigraafika on valminud agentuuris AKU koostöös animatsioonistuudioga Tolm. AKU on ka ETV eetrivälimuse autor. 

ETV uus disain
ETV uus disain Foto: ETV

Kuigi lähteülesanne ei näinud ette ETV2 logo uuendamist, siis oli juba protsessi algfaasis selge, et number kaks tuleb rohkem fookusesse tuua ja uus kanaligraafika loodigi selle ümber. 

«Inspireeris ennekõike kanali sisu – ühelt poolt lapselikkus ja teiselt poolt julge programmivalik. Kuna sisu on võrreldes teiste telekanalite Eestis täitsa omanäoline, siis astusime kanaligraafika lahendusega ka natukene julgemalt raamidest välja,» selgitas Kaarel Kala loovagentuurist AKU. «Usun, et saime sellega hästi hakkama ja sellega olemegi eriti rahul.»

Lisaks eetrigraafikale uuenesid ka ETV2 idendid – lühikesed meeleoluklipid, mis moodustavad osa telekanali näost. 

«ETV2 julgeb olla vastoluline, ärritav ja kaunis liikudes kõige paremal moel kultuuri ääremaadel. ETV2 on kultuuri-, filmi- ja lastekanal. Tiba suurt sportigi sekka. Seega ka uus ekraanigraafika julgeb pakkuda teist vaatenurka,» kommenteeris identide autor René Vilbre.

Identide loomisel on aluseks Eesti kaunid paigad ja loodus. Iga ident sisaldab ka kelmikat efekti ning aegumatut klassikalist muusikat. Kokku moodustavad need isikupärase ja originaalse terviku, mis ilmestab saatepäeva ja iseloomustab telekanalit.

Idendid on ERRi loodud: autor René Vilbre, produtsent Birgit Rae. Animeerimisel pani õla alla agentuur Bop.

Praegu on eetrivalmis 10 identi ning neid lisandub aja jooksul veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles