GALERII Disainiöö tõi kohale oma ala tipud ja mitmed tulevikutegijad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selleaastane, järjekorras kolmeteistkümnes Disainiöö festival on värskelt lõppenud. Tänavu inimlikule linnakeskkonnale ja jätkusuutlikule disainile keskendunud festival tõi külastajateni rohkem kui 100 erinevat disainiüritust, näitusi, seminare, töötubasid ning mahuka satelliitprogrammi.

Disainiöö üheks  tähtsündmuseks oli konverents «Inimlikud linnad», kus otsiti aktiivselt võimalusi kaasaegse linnakeskkonna inimsõbralikumaks ja kultuursemaks muutmiseks. Konverents tõi Tallinna rahvusvahelised linnakeskkonna eksperdid 13 riigist.

Omanäolisel moeetendusel D_O_M - DISAIN ON MOES näidati Balti jaama ajaloolises ootepaviljonis jätkusuutlikku moesuunda esindavaid rõivaid, mille loomisele on pühendatud aega ja inspiratsiooni samaväärselt kõigi disaintoodetega ning millel on rääkida oma lugu. Laval esitlesid oma loomingut Kristi Pärn, Reet Aus, Eve Hanson ja Helve Alla. 

Eesti Disainiauhinnad 2018 galal selgus selle aasta disainiparemik. Tootedisainiauhinna BRUNO võitis sellel aastal elustiilitoodete kategoorias Tõnis Vellama loodud vineerkohver Alexander, elukeskkondliku toote kategoorias Jaak ja Andreas Tiigi peegelmaja ÖÖD, insenertehnilise toote kategoorias Margus Triibmanni sadamakaide teeninduspost Coral ning kategooriateülene elumuutva disaintoote BRUNO läks taaskasutatavale #pillirookõrrele, mille autoriteks Grete Riim ja Mihkel Tamm. Eesti Disainiauhindade konkursi nominentide tööde näitus jääb Viru Keskuse aatriumis avatuks veel 23. septembrini.

Disainitänav ja Moepõik tõid kokku rohkem kui 100 erinevat disainerit ja disainbrändi Eestist ja mujalt, millega külastajad võisid tutvuda Solaris Keskuses ja Alexela Kontserdimajas.

Programmi mahtus ka hulgaliselt töötubasid, näitusi, PechaKucha loenguid ja seminare, samuti avasid Disainiöö satelliitprogrammi raames oma ateljeede uksed külastajate mitmed Eesti armastatud disainerid, külastajad said osa põnevatest muusikalistest etteastetest ning võisid nautida valgusinstallatsioone. Üks Disainiöö selle aasta suurimaid näitusi, Luther Isokoni teedrajava arhitektuuri ja vineermööbli lugu, jääb Arhitektuurimuuseumis avatuks veel 30. septembrini.

10.-16. septembrini toimunud XIII Disainiöö haaras enda alla mitmed olulised paigad Tallinna linnaruumis, näiteks ajaloolises Balti jaama ootepaviljonis, Viru Keskuses, Telliskivis, Solaris Keskuses, Alexela kontserdimajas ja mitmel pool mujalgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles